avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Activitate oanna_28

Activitate oanna_28

Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
La baroul gorj taxa e de 4000 ron sursa sigura,a platit-o prietena mea,si da pt stagiari e taxa:(
Eu ii felicit pe cei care au reusit sa se inspire din orice sursa,dupa parerea mea UNBR merita asta pentru ca nici ei nu au "jucat"corect de exemplu la organizare contractul de asistenta nu a fost in tematica de anul asta,de acord a fost in anii trecuti dar nu si acum,si a fost un subiect de 6 puncte,#-o
Pe toti ne-a lasat sa credem ca nu se vor repeta subiectele date,si eu una le-am exclus,si apoi mai sunt si notele,cum se face ca cel care a stat langa mine ia 8 si eu 4,in conditiile in care a scris dupa mine tot?
Asa ca atunci cand vor organiza un examen corect,atunci da trebuie sustinut si regulamentul lor,dar cum traim in Romania si totul merge pe dos....
Bafta celor care au intrat si mult succes=D>
S-au afisat contestatile la dolj!
Eu am picat ,mai vedem la anul cum va fi:(
Nu poti sa te transferi din baroul la care te-ai inscris.Atunci cand te inscri pt examen dai o declaratie in cazul in care promovezi examenul o sa faci stagiu la baroul respectiv.!

Am sunat la Baroul Dolj,imi rasunde o doamna,"draguta",rezultatele se vor afisa saptamana viitoare;nu are sens,ii zic, acum 2 zile mi-ati spus ca vor fi afisate miercuri sau joi,la care d-na imi spune ca a uitat sa-mi precizeze saptamana:O :stunned:
Asa ca eu m-am hotarat:nu mai sun!=D>
aaabbbccc a scris:

Chiar nu stie nimeni nimic de baroul Dolj?? am auzit zeci de zvonuri.. insa nimic concret cum ar fi in cazul baroului Alba sau SV.. macar de ar spune o data.. o zi.. :(

Maine e posibil sa le afiseze,asa au spus cei de la baroul dolj,oricum saptamana asta sigur:sorry:
Eu nu stiu exact,asa am citit undeva inainte de examen,dar cum am creierul varza sper sa nu fie asa!
:sorry:Chiar nu mai gasesc unde anuntau chestia asta!
Citisem pe undeva ca se plateste contestatia 100 ron,asa e?:stunned:
ilie.florin85 a scris:

A reusit cineva sa invete tot la organizarea si exercitarea profesiei de avocat?Eu nu imi dau seama cum cum ar suna un subiect de genul :asistenta judiciara sau indatoririle avocatilor.

In subiectele din anii trecuti e unul care suna asa:ÎNDATORIRILE AVOCAŢILOR. FAPTE CE CONSTITUIE CAZURI DE CONCURENŢÃ PROFESIONALÃ NELOIALÃ:)
Am gasit publicat urmatorul articol,la baroul gorj:
SUBIECTELE DIN LEGISLAŢIA SPECIFICÃ ORGANIZÃRII ªI EXERCITÃRII
PROFESIEI DE AVOCAT
- verificarea se va efectua în formă scrisă în data de 30.11.2010 ora 15:00,
urmînd ca locaţia de desfăşurare să fie afişată în timp util -
ORGANIZAREA ªI EXERCITAREA PROFESIEI DE AVOCAT
1. Principiile şi regulile fundamentale ale exercitării profesiei de avocat.
2. Primirea în profesia de avocat.
3. Incompatibilităţi, interdicţii şi nedemnităţi privind profesia de avocat.
4. Activitatea profesională a avocatului.
5. Asistenţa judiciară.
6. Relaţiile dintre avocat şi client. Protecţia clientelei avocaţilor prin aplicarea art. 1 al
Protocolului nr. 1 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului (cauza Buzescu vs
România).
7. Relaţiile dintre avocaţi.
8. Soluţionarea litigiilor dintre avocaţi.
9. Formele de exercitare a profesiei de avocat.
10.Modalităţile de exercitare a profesiei de avocat.
11.Drepturile şi îndatoririle avocaţilor.
12.Regulile de deontologie profesională ale exercitării profesiei de avocat.
13.Tabloul anual al avocaţilor.
14.Transferul, suspendarea şi încetarea calităţii de avocat.
15.Răspunderea disciplinară a avocaţilor.
16.Pregătirea şi perfecţionarea profesională a avocaţilor.
17.Sistemul de asigurări sociale al avocaţilor.
18.Exercitarea profesiei de avocat în România de către avocaţii care au obţinut
calificarea profesională în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene şi ale
Spaţiului Economic European.
19.Organele profesiei de avocat. Obligaţia de a fi membru al unui barou din cadrul UNBR
şi libertatea de asociere (decizia de inadmisibilitate în cauza Bota vs România –
CEDO).
BIBLIOGRAFIA:
1. Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, republicată
în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 113 din 6 martie 2001, cu modificările şi
completările ulterioare;
2. Statutul profesiei de avocat, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 45
din 13 ianuarie 2005, modificat şi completat prin Hotărârea Uniunii Naţionale a
Barourilor din România nr. 10/2007, Hotărârea Uniunii Naţionale a Barourilor din
România nr.6/2008, Hotărârea Uniunii Naţionale
a Barourilor din România nr.418/2008, Hotărârea Uniunii
Naţionale a Barourilor din România nr.449/2009, Hotărârea Uniunii Naţionale a
Barourilor din România nr.519/2009, publicate pe site-ul www.unbr.ro;
3. Codul deontologic al avocaţilor din Uniunea Europeană, adoptat de Consiliul
Barourilor din Uniunea Europeană (CCBE) în Sesiunea Plenară din 28 octombrie
1998 şi modificat în Sesiunile Plenare din 28 noiembrie 1998 şi 6 decembrie 2002, 19
mai 2006, publicat pe site-ul Uniunii Naţionale a
Barourilor din România (www.unbr.ro),....... aplicat în România ca fiind
Codul deontologic al avocatului român conform Hotărârii Congresului avocaţilor din
19–20 iunie 1999 şi Deciziei Comisiei Permanente a UNBR nr.1486
din 27 octombrie 2007, publicată pe site-ul www.unbr.ro.
4. Cauza Buzescu vs România - Monitorul Oficial, Partea I nr. 210 din 8 martie 2006
5. Cauza Bota vs România - [ link extern ] ..............
[ link extern ]
Cum pe 30 noiembrie e aceasta proba?Pt examenul de stagiari sau definitivi?:sorry: