avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Activitate sofronie ioana

Activitate sofronie ioana

Discuție donatie
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca o persoana proprietara a unui bun in proportie de 3/4 in urma dezbaterii succesiunii,poate dona dreptul ei de proprietate si daca da,ce documente trebuiesc facute si unde si care ar fi costurile.Multumesc
Discuție scutire impozit
doresc sa stiu daca un student orfan de un parinte beneficiaza de scutirea cotei de impozit pe apartament si pe masina fiind coproprietar.Cum trebuie procedat.Va multumesc.
va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:daca o persoana se afla in ultimul an de plati compensatorii conf. ordonantei 95/2002(terminand perioada cand a primit si somaj)se angajaza pe o perioada determinata va pierde din banii platilor compensatorii sau nu.Va multumesc
Stimata doamna,
Va multumesc din nou si voi face asa cum m-ati sfatuit.In situatia in care nu-mi va cumula cele doua perioade , ce ma sfatuiti sa aplez la un avocat? Cu respect, ioana
Stimata doamna,
Va multumesc pt.raspunsul dv.Eu pot sa va spun ca am lucrat la obtinerea avizului pt. conditii speciale si ca pretind ca stiu prevederile legii.Dupa mine as fi avut inca de la 50 ani conditii de pensionare, insa cum la noi toate sunt pe invers m-am dus si eu la o anumita persoana sa-mi faca calculul, persoana de la biroul calcul pensii si imi raspunde ca nu poate calcula deoarece nu am avut anterior procent de grupa 100%, insa ei nu cunosc prevederile vechii legi prin carepersoanele tehnice in speta inginerii ca asta sunt nu beneficiau de procent de 100/% insa programul de lucru era tot de 8 ore. Aici fac confuzia de program normal si procent de incadrare. Datorita faptului ca am intrerupt activitatea din industria de aparare,conf.ordonantei 95, sunt in periaoada de somaj plus venit de completare si nu pot depune dosarul oficial deoarece ar trebui sa-mi suspende somajul si apoi. Eu vreau sa va rog sa-mi spuneti ce pot face ca sa demostrez ca prin lege avem dreptul la cumularea perioadelor si deci la incadrare la pensie. In perioada lucrata in conditii speciale si cea de grupa I am lucrat ca inginer si pot pretinde ca inteleg actul normativ. Mai mult de atat atunci cand s-a emis HG 1025/2003 a fost in urma sesizarilor noastre ca nu mai eram prinsi in legea 19/2000 cu grupa de munca,ori nu se putea face discriminare ca muncitorul sa primeasca in continuare grupa si inginerul nu. Astept sfatul dv. profesional. Va multumesc din suflet si sa va dea Dumnezeu multa sanatate .
Stimata doamna,
Va multumesc pt. raspuns, dar din disperarea pe care o traiesc am gresit perioada de grupa I adica trebuia sa scriu 25.10.1985 si imi rezulta 11 ani 6 luni si 27 de zile, insa problema este ca in legea 226 se specifica la art. 2 alin.2 ca:"sunt asimilate stagiului de cotizare in conditii speciale perioadele de timp anterioare intrarii in vigoare a legii 19/2000...in care asiguratii si-au desfasurat activitatea pe durata programului normal de lucru,in locurile de munca incadrate conform legislatiei anterioare in grupa I de munca si care,potrivit prezentei legi, sunt incadrate in conditii speciale.
Problema mea este tocmai aceasta, de cumulare a perioadelor altfel...Va rog sa ma ajutati in elucidarea acestei situatii .
Cu mii de multumiri,
Ioana Sofronie
stimate domn,dintr-o eroare nu s-a transmis intrebarea mea. uitati ce va rog: am lurat din 16.09.1978 si din 25.01.1985 pana in 31.03.2001 am avut grupa I de munca cu incadrare de 75% fiind cadru tehnic.Conform HG 1025/2003, din 1.04.2001 pana in 04.11.2008 am grupa speciala.Din demersurile facute am constat ca se face confuzie intre program normal de lucru si procent de incadrare grupa. Legea 226/2006 specifica ca au grupa speciala cei ce au detinut anterior lui 2001 grupa I de munca iar in HG 1025 se specifica pt. cei cu incadrare 50% sau 70%. doresc sa stiu la ce varsta pot cere pensionarea .Mentionez ca sunt nascuta la 25.01.1959