Stimata doamna. In timpul in care sunt eu la serviciu sau pe drum, copilul meu este la gradinita. Evident c-as vrea sa-mi petrec tot timpul cu baiatul meu. Daca m-as muta in chirie undeva, m-ar ajuta si prietenii si sefii mei. Chiar mi-au propus. Deci copilul meu ar putea primi sprijin si material si ar avea parte de educatie. Am o prietena (cea mai buna) care este educatoare si cu placere are grija de copilul meu. Are si ea doi copii. In ce priveste termenul de "parasire de domiciliu" -am folosit asta pentru ca nu stiu altul. Poate i se zice altcumva acum, dar l-am intalnit frecvent pe forumurile cu dreptul familiei, divorturi etc...
Cu respect.
mirodenia
Buna ziua. Sotul meu nu lucreaza de 15 ani nicaieri. A avut ceva afaceri de care nu s-a ocupat sau n-au mers. Eu sunt salariata, am salariu bunicel. Lucrez destul de mult. Cam 10 ore sunt plecata la serviciu cu drum cu tot. Copilul nostru s-a nascut inainte de casatorie. Deci nu a rezultat din casatorie. Pe certificat, la numele tatalui este trecut el, sotul meu. Vreau sa divortez. Am un sot alcoolic si violent (dureaza de vreo 5 ani asta, am pozele cu mine vanata pe computer). In schimb nu stiu unde sa ma duc, eu nu am nici o proprietate, el are apartamentul mostenire de la mama lui- in care stam, si un apartament cu o camera, proprietarii fiind tatal lui, sotia acestuia si el. Imi tot spune ca la el va ramane copilul in caz de divort pentru ca el are o casa.
Vreau sa va intreb cum sa procedez daca introduc o actiune de divort. Pot sa ma separ, sa imi iau copilul si sa ne mutam in chirie undeva aproape de gradinita copilului sau se va considera parasire de domiciliu si el va avea un atu in privinta custodiei. Va rog sa-mi raspundeti cat mai repede. Azi noapte am dormit la o prietena impreuna cu copilul. Va rog frumos.