avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate DANIELA TONICA

Activitate DANIELA TONICA

nu veti primi acasa hotararea. Insa la Administratia financiara figurati cu acest debit. Mergeti si achitati si depuneti o copie la instanta de judecata.
procedura e urmatoarea: invitatie la conciliere-unde de obicei nu se prezinta nimeni, iar apoi cererea de chemare in judecata. Cu siguranta va fi necesara o expertiza care sa aprecieze valoarea despagubirilor. Va recomand sa apelati la ajutorul unui avocat.
Răspuns la discuția pensie alimentara
Daca prin hotararea judecatoreasca i-au fost incredintati minorii *pe vechea lege* putea sa paraseasca tara impreuna cu copiii fara acordul dv. In ceea ce priveste pensia de intretinere, dv. puteti consemna sumele de bani cuvenite la o unitate bancara la dispozitia sotiei, urmand a o notifica in acest sens prin intermediul unui executor judecatoresc.
In principiu cam o saptamana.
Cu siguranta i s-au recoltat probe bilogice. Daca se va stabili ca a condus cu alcoolemie mai mare decat limita legala i se va intocmi dosar penal, probabil va fi condamnat cu consecinta anularii permisului.
Răspuns la discuția divort din strainatate
Daca ultimul domiciliu comun al sotilor a fost in Romania , da. Insa va trebui sa mandatati pe cineva, cu procura speciala, sa va reprezinte in procedura divortului.
Acte necesare: certificat casatorie in original, copie C.I., copie certificat nastere copii monori(daca aveti) si procura speciala.
Din pacate s-a modificat legislatia si in ceea ce priveste plangerile contraventionale la OUG 195, hotararea la instanta de fond este definitiva si irevocabila de la pronuntare.
Din pacate va veti alege cu inca 30 de zile de suspendare deoarece aveati obligatia ca in termen de 15 zile de la pronuntarea hotararii ( sfarsitul lui aprilie) sa predati permisul. Acesta trebuia predat in baza unui certificat de solutie emis de Judecatoria care s-a pronuntat in cauza.
Cu stima,av. Tonica Daniela
3% din valoarea intregului imibil.
Nu. de la momentul introducerii cererii daca se solicita.
Răspuns la discuția ce inseamna custodie totala?
Drepturile părintelui necustodian sunt mai limitate decât ale părintelui custodian, deci ale părintelui care a primit încredințarea copiilor, ca parte a unui proces de divorț sau proces de încredințare de minori. Totuși: dreptul părintelui părinte necustodian nu se limitează la un simplu program de vizită. Dimpotrivă, acesta este mult mai deplin și profund, înglobând, printre altele, și dreptul de a fi informat, respectiv, de la caz la caz, de a i se solicita acordul în legătură cu deciziile importante care privesc viața copilului
Părintele necustodian are dreptul de vizită, corelat sau nu cu cel de găzduire, dreptul de supraveghere și cel de a veghea asupra întreținerii și educării copilului, asigurându-i astfel prerogativele necesare echilibrării și oferirii unui pol de referință.
Părintele căruia nu i s-a încredințat copilul are nu numai dreptul de a veghea la educația minorului, dar, în același timp, dreptul de a contribui la aceasta. Accepția acestei noțiuni nu se limitează doar la o implicare sub aspect pecuniar, ci vizează spijinul, participarea, aportul la educația minorului și la deyvoltarea spirituală și sufletească a acestuia.
Părintele necustodian trebuie, în funcție de împrejurări, fie informat, ori cumulativ, informat și să îi fie solicitat acordul, asupra deciziilor importante care privesc și se ivesc în viața minorului.
Dreptul părintelui necustodian de a supraveghea și veghea educația minorului nu este unul a posteriori (după ce deciziile au fost luate) ci el trebuie consultat prealabil la luarea acestora. Este vorba despre acele decizii importante care privesc viața minorului, cum ar fi, alegerea instituției de învățământ, educația religioasă, medicamentația ce trebuie administrată în anumite situații, ne-referindu-ne și excluzând cele strict cotidiene, zilnice, bunăoară, obiceiurile alimentare sau vestimentația .