#-o ma poate lamuri cineva?
Buna, ma puteti la muri va rog care este diurna si sporul in Germania? M-am angajat la o firma care ma va trimite in Germania pe o perioada de 3 luni, timp in care este asigurata cazarea in Germania si transportul din Romania- Germania si retur. Salariul din Romania este 1300 ron brut si voi primi diurna 21 euro pe zi calendaristica. Eu am auzit ceva cum ca ar trebui sa primesc de fapt 8,5 euro pe ora salariul minim in Germania. Care sunt de fapt banii pe care pe care trebuie sa-i primesc pe perioada cat voi fi plecata?
oare chiar nu ma poate lamuri nimeni in aceasta situatie?
Buna ziua, revin cu intrebari referitor la acest caz. Intre timp ne-am trezit cu 2 citatii la tribunalul in raza caruia se afla imobilul bunicilor. O sora a bunicului meu a prezentat un contract de vanzare-cumparare scris la calculator prin care se obliga sa-l intretina pe bunicul meu pana la moarte pentru terenul aferent casei, dar pe acel contract apar ca martori una din fiicele ei si sotul acesteia din urma,si ea cere ca sa i se recunoasca acest contract.Mai scrie dansa in motivare ca , casa este intr-o stare avnsata de degradare( lucru care nu este adevarat).Apoi au facut o completare de actiune prin care cer ca judecatoria sa dispuna formarea a doua loturi din imobilul teren in suprafata de 1270 mp,astfel: un lot aferent casei de locuit care sa cuprinda terenul de sub constructie si calea de acces si un lot care sa cuprinda diferenta de teren liber de sarcini.In completarea acestei cereri a matusii respective eu as adauga si faptul ca pe langa casa mai sunt anexe care sunt stipulate in certificatele de mostenitor in urma bunicii dar pe acestea ei nu le mentioneaza in ''cererea'' lor. Acesta este unul din procese si in al doilea proces cere ridicarea dreptului de superficie pe care l-am dobandit in urma succesiunii dupa bunica mea. Am consultat un avocat care ne-a luat multi bani doar ca sa ne faca intampinarile in cele doua procese , si apoi ne cere si mai multi ca sa ne reprezinte.Sincer nu ne permitem sa mai platim avocati si de aceea vrem sa ne reprezentam singuri dar nu avem cum si de unde sa stim ce se poate intampla pentru ca avocatul ne-a spus ca este foarte posibil sa pierdem primul proces in care matusa mea cere sa i se recunoasca actul respectiv facut de mana. Mai este un aspect in acest proces pe care matusa mea nu l-a stipulat in cererea ei si anume faptul ca bunicul a imputernicit-o pe un cont pe care il avea in banca.Am cerut relatii de la banca prin avocatul nostru dar banca nu a vrut sa ne spuna decat faptul ca contul a fost inchis in data de 11.03.2013. Bunicul a decedat in data de 9. 03.2013. In aceste conditii prin intampinarea pe care ne-a facut-o avocatul am cerut judecatoriei sa ceara de la banca situatia contului. Inca nu am primit nimic de la banca . Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Daca dovedim ca matusa a scos banii de la banca nu rezulta faptul ca ea nu si-a indeplinit in totalitate obligatiile de intretinere ? Din cate stiu de la avocat un contact de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere redactat la un avocat prevede si aceasta obligatie dar in contractul lor nu scrie asa ceva.
2. Ce sanse avem sa castigam aceste procese?
Sincer nu ne permitem sa mai platim avocati. Mai exista un aspect pe care am uitat sa-l mentionez mai sus si anume faptul ca verisoara mea este minora si a fost citata la tribunal ea personal dar nu si mama ei care este tutorele ei. Au dreptul sa cheme in instanta un minor de 16 ani intr-un astfel de proces? Si apoi dupa inmormantarea bunicului noi nu am primit cheile de la casa, acte, absolut nimic. Nici macar copie dupa certificatul de deces ca sa o prezentam la munca sa motivam ziua in care am lipsit pentru inmormantare. A trebuit sa ma duc la primarie in comuna ca sa cer un duplicat al acestuia. Si apoi bunicul era analfabet , la succesiunea dupa bunica a semnat cu amprenta si notarul i-a citit ce scrie in certificatul de mostenitor. Noi am anexat la intampinare si poze cu casa in care demonstram ca nu este intr-o stare avansata de degradare dar si o copie legalizata dupa certificatul de mostenitor al bunicului unde se vede ca a semnat cu amprenta nu cu semnatura cum apare pe '' contractul'' lor.
Va rog din suflet sa ne ajutati, nu vreau sa pierd singurul lucru pe care l-am mostenit de la tatal meu. Luni 11.11.2013 avem termen la proces si as dori sa stiu ce sa spun in instanta pentru ca au cerut interogatoriul nostru. Adica sa stiu cum sa ma exprim acolo.
Buna ziua, in sfarsit dupa multe insistente si zile pierdute am primit un raspuns de la AJOFM Cluj prin care mi se raspunde ca au facut dansii in numele meu adrese la fostii angajatori ca sa primeasca Anexa 26, dar avand in considerare faptul ca doi dintre ei s-au desfiintat nu se mai poate solicita Anexa 26 de la firme si nu voi primi banii aferenti celor doi angajatori si nici stagiul de cotizare. Pana la urma tot eu pierd.... al naibii stat ca astia incurajeaza munca la negru in loc sa o spulbere....Pai si atunci sa nu-ti vina sa pleci unde vezi cu ochii in lumea asta? Iti vine sa fugi de Romania fara sa te mai uiti inapoi.X-(#-o:hammer:
o sa va postez si raspunsul pe care il voi primi de la AJOFM Cluj, dar eu totusi cred ca nu voi rezolva mai nimic. Ma puteti totusi lamuri ce e cu articolele alea de lege pe care ei mi le enumera acolo? Apoi dansii cred ca toata lumea are bani si timp sa se judece cu ei? De ce le mai platim salarii daca sunt atat de incompetenti? Inca nu am aflat care este acel articol din lege care prevede ca contributiile sociale trebuiesc sa fie achitate. #-o :-/:help:
Buna seara acesta este raspunsul pe care l-am primit de la ANOFM din care eu nu inteleg mare lucru decat ca au trimis solicitarile mele la Cluj, restul legilor pe care mi le enumera domnii le-am citit pe net dar sincer nu prea pricep mare lucru din ele, deci nu ma descurca de loc. Poate ma lamureste si pe mine cineva de aici.
''Fata de aspectele prezentate si de obiectul solicitarii formulate de dumneavoastra prin petiliile invocate sitinand seama de dispozitiile Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si de celelalte dispozilii legale incidente in ceea ce priveste certificarea stagiului de cotizare realizat in sistemul
asigurarilor pentru gomaj, precum si stabilirii si acordarii indemnizatiei de somaj in conditiile acestei
legi, va comunicam cdapetiliile au fost transmise spre analiza si solutionare, conform legii si potrivit
competenlelor detinute, Agentiei Judelene pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj, institutie in a carei
raza"teritoriala aveti domiciliul si in a carei evidenta sunteti inregistrata ca somer, care va va comunica
modalitatea de solutionare.
De asemenea, precizam ca, in speta atributiile de stabilire si de acordare a dreptului la
indemnizatie de somaj, ca drept de protectie socialda ce se suporta din bugetul asigurarilor pentru
somaj, sunt detinute de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj, avand in vedere
dispozitiile exprese ale art.38 si art.39 din Legea nr.76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare,
coroborate cu cele ale art.18 lit. j)din Statutul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca,
aprobat prin Hotarrea Guvernului nr.1610/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.
Nu in ultimul rand, mentionam ca in situatia in care va considerati prejudiciata,prin dispozitiile
emise, in temeiul prevederilor legale incidente in materie, de Agentia Judeteana pentru Ocuparea
Fortei de MuncdaCluj, aveti posibilitatea de a contesta actele administrative in cauza instanta
judecatoreasca competenta, potrivit legii, astfel cum se prevede in mod expres in cuprinsul acestor
dispozitii.''
Multumesc mult pentru lamuriri , promit ca voi posta raspunsul primit.
inainte de ultimul loc de munca am mai lucrat inca in 4 locuri asta inseamna ca toti 4 angajatorii nu au depus declaratiile? Si atunci de ce mi-au spus de la somaj sa le duc adeverinta de la toti angajatorii ca altfel primesc somaj doar pentru perioada lucrata la ultimul loc de munca? Asa este legea nu am facut-o noi mi s-a spus. Ce sa fac in continuare?Sa ma duc la toti angajatorii sa iau declaratia D112? Cum sa le luminez pe doamnele de la somaj ca actele pe care eu le-am depus se pare ca sunt corecte?
pai si in cartea de munca nu se vede vechimea? Mi-au spus clar ca ei nu pot sa stie daca firmele unde am lucrat inainte si-au achitat contributiile si mi-au specificat ca este vorba de adeverinta cu stagiul de cotizare de la toti vechii angajatori. Va rog sa ma lamuriti ce trebuie sa fac ca eu nu mai stiu. Nu am beneficiat de somaj niciodata si pe cine am mai intrebat nu mi-au spus nimic in legatura cu vreo adeverinta de la vechii angajatori atat timp cat au dus cartea de muncasi Anexa 26 de la ultimul angajator. De la somaj mi-au spus ca cartea de munca imi mai serveste doar la pensie, la somaj nu ma ajuta cu nimic.