avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Activitate Raff

Activitate Raff

Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
banuiesc
Haideti sa va dezvalui o noua greseala majora a UNBR-ului sau a Baroului Timis, nu stiu care este raspunzatoare pentru farsa facuta: am primit azi, la 2,3 saptamani dupa afisarea rezultatelor (in urma carora am picat examenul), o scrisoare in care mi se spune ca am validat examenul si mi se cere inscrierea pentru pregatirea profesionala si depunerea juramantului si ma mai si felicita. Eram bulversata total...am sunat la barou sa verifice in baza de data si imi rade in telefon spunandu-mi ca a fost o greseala. Frumos, nu? Se joaca in continuare cu mintea mea... Va jur ca e adevarat!!!
=D> stransi de gat =D>
dianaferaru a scris:

raff... la restul ce ai facut? fa o contestatie!

As fi facut contestatie daca aveam la restul note mai mari, dar tot de 3 si 4 am luat, iar la procesual civil, unde nu am stiut aproape nimic si nu am scris decat 3 pagini am luat 6 si ceva. Total neasteptat, de aia zic ca nu inteleg cum s-a corectat.
Eu nu inteleg pe ce criterii s-a facut corectarea...eu imi calculasem la oepa un 8 dupa baremul lor si am luat 3 sau 4. Fetele ce stateau pe langa mine au umplut vreo 10 pagini si au cam picat. Ce ciudat e tot examenul asta...iti lasa un gust amar. Dar imi revin si o iau de la capat. Astept urmatoarea sesiune si pana atunci mananc cartile :stunned:
SonjaK a scris:

Asta mă gândeam şi eu... an de an, aici pe forum se discută câte 1000 de pagini, din care 10% sunt grile sau subiecte care se tratează, în rest numai discuţii despre cum vom fi furaţi sau cum am fost furaţi! Da, este şi nedreptate în toată admiterea asta la barou, dar tot ce se articulează pe marginea examenului este de cât de greu a fost şi că sigur numai piloşii vor intra! Sunt de părere că la vârsta asta deja ar trebui să avem o anumită maturitate, şi să nu mai căutăm scuze cu fiecare ocazie, ori cine nu o are pur şi simplu să accepte situaţia, dacă tot se plânge că asta se întâmplă an de an... E drept că avem nevoie şi voie cu toţii să ne plângem şi să ne descărcăm, dar nu acuzând în stânga şi'n dreapta când avocaţii, când copiii de avocaţi, când pe cei ce corectează, când pe organizatori...
Până una alta, să mă anunţaţi când ceva, orice!!! funcţionează normal în ţara asta! căci nici pilele nu o mai fac!

Nu stiu daca iti aduci aminte, dar prin iulie, august s-a hotarat ca anul acesta nu se mai da examenul, iar prin septembrie se anunta ca se da. Acum eu inteleg ca trebuie sa stii toata materia ca sa iei examenul, dar in 2 luni nu prea apuci sa stapanesti foarte bine fiecare subiect (mai ales ca se dau cele mai greu posibile sau cele care in unele carti nu sunt tratate) si mai ales daca facultatea nu te-a pregatit pentru asa ceva. Si daca tot ne-au ametit cu chestii de genul - se da, nu se da, var fi grile, ba sinteza - ar putea sa fie putin mai ingaduitori. Astea seamana putin cu circumstantele atenuante si mie mi s-ar parea normal sa ii treaca pe cei care au avut habar de fiecare subiect. Si cui sa ne plangem si cine ne intelege mai bine decat noi, colegii de suferinta. Asa ca nu imi spune ca ei au fost corecti si ca mai avem timp sa dam 5 ani la rand examenul, ca unii, cum sunt eu de exemplu s-au saturat sa stea pe spatele parintilor si asta este cea mai rapida cale de a profesa meseria. Si normal ca te enervezi si ii injuri de toti sfintii cand vezi ca nu stiu cum sa mai faca si ce sa mai "greseasca" ca tu sa o dai un bara, ca de, nu suntem toti doctori in drept sa stim si mentiunile de la subsoluri.
Si nu stiu daca ai observat dar forumul a fost mai mult o fereastra de la invatat, dat fiind ca toti stateam cu nasul in carte de dimineata pana seara, si o modalitate de a ne spune ofurile, ca te simti mai bine cand vezi ca nu esti singurul persecutat.
Imi cer scuze ca m-am lungit.
Pentru cei din Timis,Oradea si Arad se vor afisa azi pe site-ul baroului, asa ni s-a spus la ultimul examen. Ce grea e asteptarea... #-o
Cu cine? Cu morile de vant?
Nu va mai faceti probleme in legatura cu fii de avocati pentru ca s-a realizat un proiec prin care toti fii de avocati intra cu scutire de examen pe considerentul ca oricum primesc o mai buna indrumare in cadrul familiei. Hai cu legile pentru nepotism! Ca oricum vin la examen, dau foaia goala si promoveaza examenul, macar asa nu vor mai face ilegalitati. Nu imi vine sa cred...tara tuturor posibilitatilor! si nu in sensul bun.
Cel mai mult imi este frica sa nu ma satur de profesia asta inainte sa intru in ea, ca eram foarte entuziasmata si invatam cu placere. Si atunci se mai mira ca pleaca tinerii din tara? Pai ce impuls primim din partea lor? nici un fel de ajutor, doar piedici peste piedici. Si ne mai miram ca stresul e boala secolului.
La noi in Timis e jale cu copiatul... se tot duc la baie si au acolo cartile pregatite, dar ii cam prind... astazi au dat afara din examen pe cineva, si nu a fost prima abatere. mi se par chiar indulgenti la fazele astea...eu as prefera sa fie indulgenti in alte situatii. ;)