SonjaK a scris:
Asta mă gândeam şi eu... an de an, aici pe forum se discută câte 1000 de pagini, din care 10% sunt grile sau subiecte care se tratează, în rest numai discuţii despre cum vom fi furaţi sau cum am fost furaţi! Da, este şi nedreptate în toată admiterea asta la barou, dar tot ce se articulează pe marginea examenului este de cât de greu a fost şi că sigur numai piloşii vor intra! Sunt de părere că la vârsta asta deja ar trebui să avem o anumită maturitate, şi să nu mai căutăm scuze cu fiecare ocazie, ori cine nu o are pur şi simplu să accepte situaţia, dacă tot se plânge că asta se întâmplă an de an... E drept că avem nevoie şi voie cu toţii să ne plângem şi să ne descărcăm, dar nu acuzând în stânga şi'n dreapta când avocaţii, când copiii de avocaţi, când pe cei ce corectează, când pe organizatori...
Până una alta, să mă anunţaţi când ceva, orice!!! funcţionează normal în ţara asta! căci nici pilele nu o mai fac!
Nu stiu daca iti aduci aminte, dar prin iulie, august s-a hotarat ca anul acesta nu se mai da examenul, iar prin septembrie se anunta ca se da. Acum eu inteleg ca trebuie sa stii toata materia ca sa iei examenul, dar in 2 luni nu prea apuci sa stapanesti foarte bine fiecare subiect (mai ales ca se dau cele mai greu posibile sau cele care in unele carti nu sunt tratate) si mai ales daca facultatea nu te-a pregatit pentru asa ceva. Si daca tot ne-au ametit cu chestii de genul - se da, nu se da, var fi grile, ba sinteza - ar putea sa fie putin mai ingaduitori. Astea seamana putin cu circumstantele atenuante si mie mi s-ar parea normal sa ii treaca pe cei care au avut habar de fiecare subiect. Si cui sa ne plangem si cine ne intelege mai bine decat noi, colegii de suferinta. Asa ca nu imi spune ca ei au fost corecti si ca mai avem timp sa dam 5 ani la rand examenul, ca unii, cum sunt eu de exemplu s-au saturat sa stea pe spatele parintilor si asta este cea mai rapida cale de a profesa meseria. Si normal ca te enervezi si ii injuri de toti sfintii cand vezi ca nu stiu cum sa mai faca si ce sa mai "greseasca" ca tu sa o dai un bara, ca de, nu suntem toti doctori in drept sa stim si mentiunile de la subsoluri.
Si nu stiu daca ai observat dar forumul a fost mai mult o fereastra de la invatat, dat fiind ca toti stateam cu nasul in carte de dimineata pana seara, si o modalitate de a ne spune ofurile, ca te simti mai bine cand vezi ca nu esti singurul persecutat.
Imi cer scuze ca m-am lungit.