avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2035 soluții astăzi
Forum Activitate RomanM

Activitate RomanM

Bună ziua
Am şi eu următoarea problemă, poate cineva are bunătatea să mă lumineze ce e de făcut:
Mama mea este moştenitoarea unui teren de la tatăl ei, în baza unei sentinţe de partaj succesoral definitivă şi irevocabilă, pronunţată în 1998. În ianuarie, anul acesta, mama mea a contactat un inginer cadastral pentru acţiunile necesare în vederea intabulării dreptului de proprietate asupra terenului moştenit. În ziua stabilită pentru măsurători, inginerul i-a spus mamei mele că, din datele aflate de la Oficiul de Cadastru, nu se poate face intabularea dreptului de proprietate asupra terenului cu pricina, deoarece ... terenul este vandut!
Am incercat sa obtinem mai multe informatii, ca sa ne lamurim ce se intampla. Pe scurt, se pare ca tataia, tatal mamei, a vandut o parte din terenul respectiv inainte de emiterea Titlului de proprietate, dar suprafata vanduta nu s-a scăzut, ci a figurat în continuare, inclusă în suprafeţele menţionate în Titlu. Acest Titlu de proprietate, impreuna cu un Raport de expertiză tehnică, au stat la baza acelei sentinţe de partaj succesoral. Problema se complică şi mai mult, din cauză că expertiza tehnică respectivă s-a efectuat exclusiv pe baza Titlului, fără măsurători pe teren şi cu ignorarea contractelor de vânzare în cauză, pe motiv că nu făceau obiectul misiunii expertului, astfel cum a fost formulată de instanţă. Realitatea din teren şi din acte la ora actuală ne indică faptul că expertiza a fost inexactă şi conţinea erori, care nu au fost semnalate la data respectivă.
Primăria a evitat să ne lămurească, deşi mama figurează la rol ca plătitoare de impozit pe toată suprafaţa, inclusiv cea despre care se susţine că s-a vândut. De fiecare dată când ne-am dus la Primărie ne-au oferit detalii contradictorii şi explicaţii absurde. Aşa se face că nu avem nici o certitudine în prezent cu privire la suprafaţa exactă care a (mai) rămas.
Ne-am dus la Oficiul de Cadastru în încercarea de a obţine un act relevant (doar de la ei a aflat inginerul cum stă treaba!), deşi nu ştiam exact ce act să cerem (adeverinţă, desen, etc.) care să ne clarifice cât mai bine situaţia terenului în prezent. Toţi funcţionarii pe care i-am întrebat au ridicat din umeri. Am avut o discutie cu directoarea oficiului, care ne-a acuzat că încercăm să vindem terenul de două ori!!! :O Se înţelege că nu am obţinut nimic.
Am depus o cerere prin care am cerut să ni se specifice motivele pentru care se poate sau nu se poate face intabularea terenului atribuit prin Sentinta.
Practic nu există nici un act relevant care să indice cât din cât s-a vândut şi suprafaţa care a mai rămas.
Vă rog, dacă aţi avut răbdarea să urmăriţi ce-am înşirat eu aici, să îmi indicaţi ce am putea face pentru a isprăvi cât mai repede cu problema asta. Nu dorim să dezgropăm morţii, vrem doar să intabulăm dreptul de proprietate fie şi pe suprafaţa rămasă, cât o mai fi pe câmp, numai să ne alegem şi noi cu ceva din moştenirea asta.
Mnemosyne a scris:

In urma adoptarii directivei serviciilor de catre PE, va puteti deschide PFA in tari UE... platind acolo contributiile aferente, sau va puteti deschide o afacere in tara respectiva...

Ce directiva este aceea? E recenta?
Dupa stiinta mea, contributia la sanatate o platesti in statul unde ai domiciliul. Iar ca sa iti deschizi PFA in alt stat UE, nu trebuie sa ai sediul in acel stat? Singura exceptie pe care o stiu ar fi Cipru, dar si acolo tot sunt costuri, ca sa platesti un administrator pt. formalitati, daca nu locuiesti acolo.
Am si eu o intrebare: de ce nu ne lasa statul sa ne alegem fiecare asiguratorul? De ce este TOATA LUMEA obligata sa cotizeze la sanatate si la pensii de stat? Nu ar fi mai normal sa ni se permita libertatea de a alege? Cine nu doreste la stat, sa poata cotiza in sistemul privat!
In felul acesta, cei care nu isi permit asigurari private, raman la stat, restul isi aleg alti asiguratori si cetatenii ar sti pentru ce platesc.
Mi se pare absolut tiranica inregimentare asta a tuturor. Pe cat de abuziv este sistemul, pe atat de mizerabile sunt serviciile statului si ne-am saturat de biruri, obligatii si penalitati. Nici nu reusesc sa mai vad pe unde sunt drepturile noastre.
Nu sunt consultant, dar vă pot spune că de aceeaşi problemă m-am lovit şi eu în sectorul 3 acum vreo 4 ani, aveam deasupra nişte chiriaşi care mă exasperau până pe la orele 2-3 noaptea şi nu ne-am putut înţelege cu vorbă bună. Am chemat sectoristul, a venit, a verificat dacă au contract de închiriere legal, a constatat că oamenii nu fac petrecere şi că nu mai există alţi vecini care să se plângă, le-a dat totuşi o avertizare. Pentru că nu se potoleau m-am dus la secţia de poliţie să fac plângere, au înregistrat plângerea, s-au dus iar sa îi verifice pe chiriaşi, nu au găsit nimic în neregulă, concluzia a fost că îmi lipseşte mie o doagă şi proprietarul apartamentului a ameninţat chiar că va face plângere pentru hărţuire. Mi-au pus în vedere că este nevoie de încă cel puţin 1 martor (în afară de soţ), care să declare că vecinii fac acele zgomote, martor pe care eu nu aveam de unde să îl aduc la orele 2 noaptea! Cred că martorii sunt singura soluţie ca să dovediţi la poliţie că vecinii fac deranj.
Am mai găsit tot aici pe forum, un indiciu:
"Din fericire, dupa 20 de ani, legiuitorul s-a gandit sa reglementeze si acest lucru.
LEGE nr.153 din 12 iulie 2010, privind modificarea Legii nr. 61/1991

29) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00, de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;”

ultima data editat de grandanat pe data de Marti, 5 Octombrie 2010, 11:09
Bună ziua. Aş dori să ştiu ce pot face şi care este temeiul legislativ pentru situaţia pe care v-o descriu în continuare. În blocul în care locuiesc sunt multe apartamente care s-au debranşat de la reţeaua de termoficare, acestea montându-şi centrale de apartament cu gaze. Dintre apartamentele care mai sunt racordate, unele au ales să păstreze repartitoarele de costuri pentru căldură, restul au renunţat la repartitoare şi consumul de căldură pentru acestea se calculează la comun. Suspiciunea locatarilor este că administratorul blocului are legături cu firma de repartitoare şi insistă ca apartamentele care mai sunt racordate să accepte repartitoarele de apartament. Este legal să se păstreze în continuare aceste repartitoare, în condiţiile în care au rămas puţine apartamente care le folosesc? Care este actul legislativ care reglementează acest aspect? Procentul de 80% se refera la numărul de apartamente de pe o scară sau la numărul de apartamente racordate la reţeaua de termoficare? Acest procent este stabilit prin lege sau este lăsat la discreţia firmelor de repartitoare?