avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Activitate ionut_popescu1986

Activitate ionut_popescu1986

Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
:) Poate că hoţul strigă hoţii? . . .
Pt cei care au scris ca nu sunt bine informat si ca sunt aerian,vb dupa rezultate.nu o sa raspund nociv si acid ,jignind sau ...
finalul o sa spuna cine a avut,sau nu,dreptate.un singur lucru e clar:EU AM LUAT.voi inca asteptati.
bafta tuturor inclusiv celor 2 anteriori care m-au si "caracterizat"

Of, of, ce ne facem noi cu trufia asta ... Fereasca sfantu de prea multe specimene ca tine in instanta ...
Răspuns la discuția Avocati stagiari
Mie-mi place că şi voi aţi dat examen din Legea exercitării şi Statut şi nu prea aveţi habar de nişte reglementări minime ... dar tot barourile sunt cele neprofesioniste. :)
Măi deci dacă am ajuns să mă caute cineva pe tablou ... şi să-mi replice ... ha ha ha ... luând în calcul teoria probabilăţilor ... cel mai probabil tu nu ai fost admis ... că nu te văd ... ha ha ha !" Normal că e pur şi simplu un ID ...

Uau ... unii dintre voi chiar aveţi timp berechet. Chiar să nu fi fost admis, chiar e asta scopul în viaţă la unii? DA, normal că e un amărât de examen, în condiţiile în care tineri de vârsta voastră au făcut frontul dintr-un anumit sentiment, s-au întors acasă şi ca răsplată au fost băgaţi în puşcării, bătuţi, înfometaţi, îngropaţi în gropi comune, pentru că au crezut într-un ideal.

Eu zic pur şi simplu că există lucruri mai importante în viaţă decât să stai să te mândreşti că ai promovat tu cine ştie ce examen şi dacă până în momentul aflării veştii erai un om normal, de la secunda 1, gara ... păi sunt avocat ... ha ha ha ... sunt superior! .... mă înclin în faţa unui cerşetor decât în faţa unui specimen căruia i se pare normal să se creadă superior în faţa semenilor lui.

Dacă am sau nu un anumit statut, asta ar trebui să fie o datorie faţă de ceilalţi, care n-au avut şansa noastră, şi să.-i ajutăm, nicidecum să începem acum să ne distanţăm cu diferite aere ... da tată ... eu sunt avocat ... şi dacă eşti avocat, ce?

De asta mi-e oarecum indiferent că am promovat un examen, în care se pare că majoritatea are o atitudine cretină faţă de cei din jur ... Ce pretenţii să am eu om simplu de la tine, ce vine la tine ca pentru un "sfătuitor", un om cu experienţă, care să mă înveţe cum să mă descurc, când tu din start de crezi superior ... Superior că ce ... că ai reuşit să toceşti într-un timp record anumite subiecte? Toată lumea ar trebui să fie privită aşa cum ... unul poate e analfabet ... dar în schimb are un talent extraordinar la desen ... asta îl face inferior unuia care scrie romane dar habar n-are cât e 1x5?

Să fim serioşi ... prea exageraţi aici oameni buni. Fiţi mai calmi puţin, mai calculaţi, mai rezervaţi, sunteţi ca nişte mingi de plastic care nu mai termină să se lovească din perete în perete ... A fi avocat nu înseamnă în opinia mea să promovezi o anumită formalitate ... ci în primul rând să ai măcar puţin, nu mult, caracter.

Cred c-a mai zis cineva ... sau mai mult râdea ... că nu l-am luat prima dată ... sau ceva de genul ... sincer ... de ce-ar trebui să fie asta o ruşine?! DA, AM PICAT ANUL TRECUT ADMITEREA FIINDCÃ NU AM FOST SUFICIENT DE PREGÃTIT. E vina mea şi mi-am asumat-o încă de a doua zi. ªi ghici ce? NU am nici o problemă cu asta .... şi cred că fiecare viitor candidat n-ar trebui să aibă reţineri cu privire la sinceritatea de sine. Sau credeţi că e o ruşine? Chiar dacă examenul acesta ar fi de gândit şi nu de toceală (adică să se dea speţe), tot nu mi s-ar părea o ruşine sau o laudă faptul că l-ai luat sau nu.

Hai să ne lăudăm că suntem avocaţi când după ceva timp de la admiterea în profesie, prin activitatea noastră, am reuşit să aducem zâmbetul pe buze la 10 semeni. Sau hai să ne lăudăm că suntem avocaţi, când am donat banii câştigaţi unui azil de bătrâni. Astea mi se par motive de laudă, de bine, dacă pot exista aşa ceva.

În rest, suntem toţi oameni şi faptul că unii dintre noi au avut NOROCUL să se nască într-o familie, sau un context, care să le permită să facă x studii, ăsta nu reprezintă un merit în opinia mea. Că la fel de bine, ne puteam naşte cu maţele ghiorăind de foame fără un acoperiş deasupra capului.
Ce drepturi să-şi ceară, aceşti "viitori avocaţi"?

Nu ştiu ... prea credeţi ca a fi avocat e nu ştiu cine ştie ce ... Am mai văzut pe forum ... aici ... exprimări de genul ... "sunt avocat! am reuşit!" ... ce ai reuşit?

Tot nu înţeleg agitaţia asta generală ... Oricum după ce se afişează rezultatele ... trebuie aşteptată decizia de validare ... şi după asta trebuie căutat un îndrumător ... şi cum majoritatea iau fără plată ... nu prea înţeleg entuziasmul acesta general. Până o să reuşiţi să câştigaţi efectiv ceva ca avocaţi, majoritatea vânzătorilor de la magazin vor avea mai mulţi bani ca voi. :) Aşadar ...

Că se afişează azi, că mâine, că în ianuarie, nu e tot acolo? Unde e termenul ăsta imperativ ... tip ... trebuie să aflu până în x decembrie ... ce rezolvaţi dacă aflaţi? Petreceţi sărbătorile frumos? În asta stă fericirea voastră ... faptul că aţi promovat un amârât de examen sau nu ....

Aţi dat examenul, deci de acum nu mai depinde de voi.

Personal, am luat examenul în sesiunea asta, dar chiar nu văd nici un motiv de fală sau mândrie şi viaţa mea e exact la fel ca până acum.
Eu tot nu pricep de ce sunteţi aşa de agitaţi ...

Verificaţi şi voi de 2 ori pe zi site-ul baroului şi calmaţi-vă odată.

Cu ce vă încălzeşte dacă faceţi pe disperaţii şi-i băteţi la cap pe cei de la barou ... cu vai vai vai când se afişează? ... nu ştiu ... voi chiar n-aveţi altceva de făcut în viaţă decât să vă întrebaţi din 5 în 5 secunde dacă s-a afişat sau nu?

De unde aveţi atâta timp?

Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
M-a întrebat cineva dacă l-am luat. Da. Am dat la Cluj. NU s-a copiat, sau cei care au făcut-o au fost incredibil de atenţi.

Supraveghetorii au fost drastici.

Pe de altă parte ... legat de materia după care să se înveţe ... văd că toţi recomandaţi cine ştie ce tratate ... mii de pagini ... eu vă mai întreb o dată ... dăcă nu sunteţi în stare să reţineţi ideile de bază, esenţialul din nişte sinteze, suporturi de curs, ce şanse aveţi să reţineţi chestii de detaliu din tratate?

Opinia mea e că vă complicaţi. Anul trecut şi eu eram şmecher. Am început să învăţ din tratate, Hamangiu, Civilul, etc. Cât mai detaliat, că deh ... eu eram absolvent de Babeş. ªi? ªi l-am picat. De ce? Fiindcă e tare frumos să citeşti din tratate DAR o să rămâneţi în pană de timp, pe ultima sută şi-o să vă daţi seama că n-aţi mai rămas cu nimic din ce-aţi citit.

Pentru examenul acesta am învăţat fix din suporturile de curs şi codurile de procedură.

E esenţialul şi dacă asta se cere pe barem. În sinteze n-o să-ţi scrie vrăjeli (de genul celora scrise de cei care se plâng tip vai ... am scris 10 pagini dar ma picat!), ci strict chestiile care contează.

Vă salut.
Mereu s-au cerut ideile de bază ... Condiţii, efecte, definiţii ...

Eu personal am învăţat după suporturi de curs ... adică materia toată sintetizată ....

Răspunsurile astea cu ... înveţi sintezele ... apoi codurile ... apoi citeşti tratatele ... apoi faci 2 tumbe ... apoi mai citeşti sintezele ... sunt destul de aiurea. Fiindcă dacă nu eşti în stare să reţii esenţialul (care se cere), ce şanse ai să reţii lucruri de fineţe, expuse în tratate?
Normal ... cei care au promovat examenul sunt nişte răutăcioşi ...

Pot să admit cu mâna pe inimă faptul că s-au comis tot felul de erori ... la corectare ... pe de altă parte, tot cu mâna pe inimă pot să afirm că nu cunosc nici o persoană care să fii învăţat serios pentru examenul acesta şi să nu-l fi promovat.

Să fim serioşi ... vă legaţi de tot felul de motive absurde ...

Cică n-avea ce căuta reşedinţa la subiectul cu domiciuliul ... Îmi poate arăta mie cineva un curs de drept civil partea generală în care nu e tratată reşedinţa la subiectul domiciulu persoanei?

ªi asta cu repetarea subiectelor e iar o motivaţie aberantă ... 1. Pentru că e în mod evident o normă de recomandare ... 2. Pentru că nu vă referiţi la penultimul examen de admitere, ci la cel de dinaintea lui, fiindcă mergând după raţionamentul vostru ... cei de la UNBR n-ar avea voie să mai dea nici un subiect ce s-a dat de când se organizează examenul ...

ªi când vă aud ... că aţi scris n pagini ... doar pe barem ... dar surprinzător l-aţi picat ... să fim serioşi ... că ştiţi foarte bine ce aţi scris ... poţi să scrii 10 pagini şi să scrii total pe lângă .. şi să scrii 2 la subiect.

Pe de altă parte, omiteţi un aspect destul de nelegal ... dar în favoarea CANDIDAŢILOR .. ce s-a practicat la corectură .... nu prea vezi medii, spre deloc, care să treacă de 7 şi să nu scrie admis. E clar să s-a rotunjit o grămadă pentru a se da 6-le, chiar şi unde n-a fost cazul.

Puneţi mâna pe carte şi lăsaţi frustrările.

ªi nu mai întrebaţi atâta ... vai ... doamne ... oare cum să învăţ?! ... ideea e simplă ... sau ai priceput o instituţie sau nu. Ce atâta filosofie?!