avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate crisdragy

Activitate crisdragy

in ce conditii se poate stabili raspunderea personala ? in situatia de mai sus (societatea nu a avut activitate niciodata), e cazul ? mentionez ca datoriile cumulate la finante sunt de 1700 RON (cu tot cu penalitati)
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca administratorul unei societati SRL poate fi executat silit ca persoana fizica pentru neplata impozitului forfetar pe 2 trimestre. Mentionez ca SRL-ul respectiv nu a avut activitate niciodata, insa, in momentul introducerii impozitului forfetar, firma nu a fost declarata imediat ca si inactiva, ci abia dupa 6 luni. In acest moment, valoarea datoriilor catre stat s-a dublat din cauza penalizarilor pentru neplata. Multumesc.
Buna ziua,
Drumurile aflate in proprietate privata (dar care a renuntat cu titlu gratuit la ele in favoarea Primariei) trebuie preluate de catre Primarie in mod obligatoriu ? Care este legea care reglementeaza regimul acestor drumuri ? Primaria in cauza refuza/amana in mod nejustificat preluarea acestor drumuri, pentru a nu fi apoi nevoita sa le si aduca intr-o stare normala de exploatare, adica sa le asfalteze. In prezent, drumurile sunt pietruite. Multumesc.
Eu am luat un credit in CHF in 2008, pe care ulterior l-am refinantat in EUR in 2011. In aceste conditii, as putea sa actionez banca in instanta, pentru a recupera diferenta de curs valutar din 2008 pana in 2011 si chiar pentru reducerea ratei actuale la nivelul cursului CHF din 2008 ? Intreb asta in lumina ultimelor stiri aparute in presa si in care se precizeaza ca persoanele fizice cu credite in franci pot sa actioneze bancile in judecata pentru recuperarea diferentei de curs si scaderea ratei la zi. Multumesc.
Răspuns la discuția interzis angajare !
multumesc mult pentru raspuns; imi puteti spune insa daca in viitorul cod al muncii va exista vreo prevedere in acest sens ?
Am o intrebare legata de legislatia muncii, si anume ma intereseaza
> daca in Romania exista o lege care reglementeaza transferul de
> activitate de la o societate la alta.
> Mai exact, societatea A (multinationala) la care lucram anul trecut a
> externalizat anumite servicii firmei B, transferul facandu-se cu tot
> cu personalul aferent.
> Eu am primit acum o oferta de a ma reintoarce la compania A, dar
> exista un paragraf in contractul semnat intre cele 2 societati unde se
> prevede ca angajatii nu vor putea fi transferati de la A la B (sau
> invers) pentru o perioada de 2 ani, daca legile tarii nu prevad altfel.
>
> Va rog sa-mi spuneti daca in legile Romaniei este reglementat acest
> aspect si cum.
>  
> Va multumesc anticipat pentru raspuns.