avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Activitate FanSat

Activitate FanSat

Buna ziua,as dori sa pun o intrebare pe forum in legatura cu donarea unor sume de bani de catre un copil in varsta de 5 ani.Astazi am vazut doua chitante eliberate de o parohie reformata pe numele unui copil de 5 ani prin care se atesta ca acest copil doneaza suma de 100 de lei catre aceasta parohie.Mentionez ca acest copil provine dintr-o familie saraca fara venituri prea mari ( 480 lei ) si au incredintat copilul unei scoli-internat din localitatea Jebuc,jud.Salaj,unde o invatatoare solicita parintilor sume lunare de 100 - 200 lei sub diferite pretexte , pentru alimente , pentru rechizite s.a.iar pe chitante este trecut numele minorului si la rubrica ' reprezentand' este trecuta donatie.Este normal si/sau legal? Si daca nu este legal unde se pot adresa parintii copiilor in situatie similara?Multumesc.
Răspuns la discuția Inmormantarea
D-na Adolfina : Cu tot respectul,nu v-am cerut parerea!Cat despre locul de veci,sper ca cel putin acolo sa nu fiu alaturi de ipocriti!.
Discuție Inmormantarea
As dori sa stiu daca in cazul unui deces natural ( din cauze naturale ) exista posibilitatea inhumarii pe terenul propriu,de exemplu undeva la tara,in livada.Ce lege stabileste conditiile necesare pentru a inmormanta pe cineva si in general care ar fi conditiile generale intr-o astfel de situatie?.Am intrebat in mai multe locuri,unii spun ca este legal,altii spun ca ar fi ilegal.Multumesc.
VA multumesc pentru raspuns.Am totusi o nelamurire;daca de exemplu anul viitor cand plec in Italia o duc pe fata cu mine,la granita nu va fi o problema ca ea are pe buletin numele tatalui iar eu numele actualului sot?Pentru ca fata implineste 14 ani in ianuarie si pe CI va avea numele tatalui.Va multumesc inca o data.
Buna ziua,sunt o mama cu o fiica dintr-o casnicie anterioara,casnicie care a fost anulata printr-o decizie definitiva de divort iar in urma divortului fata mi-a fost incredintata spre crestere.Intre timp m-am recasatorit si mi-am schimbat numele dupa actualul sot.Fata care are acum 13 ani,poarta in continuare numele tatalui ei natural.As dori sa plec definitiv din tara dupa ce fata implineste 14 ani dar nu stiu care ar fii pasii sau actele necesare pentru a trece fata pe numele meu sau actele necesare pentru ca fata sa poata venii cu mine in Italia.Va multumesc anticipat.
Buna ziua,as dori sa stiu daca legea privind acordarea alocatiei de stat monoparentale sa modificat incepand cu 1 ianuarie 2011.Doresc sa imi ajut niste cunostinte care au un copil in varsta de un an si care pana pe 1 ian.2011 au primit aceasta alocatie in cuantum de 70Ron/luna,plus 200Ron/luna iar de la intai ianuarie nu mai primesc numai cei 200 de lei.Parintii nu sunt casatoriti, nu lucreaza si nu beneficiaza de nici un fel de ajutor material sau financiar de la stat.Se intretin din produse artizanale pe care le fac acasa si le vand lunar la piata.Am auzit ca aceasta lege s-ar fi modificat dar nu stiu sigur si imi pare foarte rau pentru astfel de persoane care fac tot posibilul sa traiasca cinstit iar institutiile statului nici macar nu se sinchisesc sa ii informeze daca tot modifica legile.Nu toate persoanele au mijloacele necesare pentru a se informa si nici cunostintele necesare pentru a o face.Multumesc.