avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate sergiu_snt

Activitate sergiu_snt

Bună seara!
Am cumpărat un autoturism de la un dealer auto. După cateva zile când am mers la un service sa ii fac o constatare am realizat ca autovehiculul respectiv are mari probleme la partea de siguranță (suportul principal al motorului ruginit foarte tare) precum si alte parti din spate la fel foarte afectate de rugină...
Ce drepturi mai am eu sa primesc despăgubiri sau cum pot sa le cer socoteala celor care mi-au vandut masina? Ei au susținut ca masina a fost verificata de departamentul achiziție si ca e ok din punct de vedere tehnic.
Pe factura fiscală spun ca ei nu ofera garanție decat din punct de vedere al kilometrajului.
Undeva am citit ca cei care vand autovehicule ar trebui sa ofere si garanție pentru o anumită perioadă....
Este adevărat sau nu?
Ps. Cei de la finanțare au zis că aș avea dreptul de retur in 14 zile ....asta ar însemna sa renunț la concediu si la multe alte chestii ce depind de el.

Va mulțumesc din suflet!
Buna ziua.

As avea o întrebare pentru dumneavoastră. Am vândut o mașină si am făcut greșeala sa nu fac act de vanzare cumparare. Am reusit la un moment dat sa dau de cumparator care a zis ca a vândut masina si nu mai e in circulație de câțiva ani. Cum as putea sa intru in posesia macar a copiilor de pe certificatul de înmatriculare si a cărții de identitate a vehiculului? Cumparatorul sustine ca nu le are si nu le gasesc nici eu. Vreau sa o scot din evidența primăriei sa nu mai platesc impozit pentru ea..
Va mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția creanta firma recuperare
am inteles. eu nu am primit nimic concret pana acum. am mai citit si aici pe forum si hartia respectiva este exact ce primeste toata lumea - te ameninta ca iti face, iti drege, etc. asta voiam sa stiu...... oricum in cazul asta este clar ca s-a prescris, din 2007 pana acum. eu voiam sa stiu daca ei mai pot face ceva in cazul de fata pt ca in aceasta perioada eu am avut schimbat domiciliul si in acest caz ( am vazut undeva pe site ca spunea un domn avocat) degeaba mai incearca ceva si ca singura solutie ar fi sa le dau eu de bunavoie intrucat oricum eu nu am nimic pe numele meu..

va multumesc frumos pentru raspuns.

daca mai sunt si alte pareri.... v-as fi recunoscator..
buna seara,
va deranjez cu o intrebare. in anul 2007 am facut un credit la banca x. dupa cateva luni din cauza falimentului firmei unde am lucrat nu am mai reusit sa platesc ratele. din 2007 decembrie mai exact am primit instiintare ca suma de plata trebuie sa o platesc la firma y care a cumparat creanta. initial am vrut sa o achit dar modul de adresare a firmei y lasa enorm de mult de dorit si nu am vrut sa o platesc. de atunci si pana acum nu am vorbit decat o singura data cu cei de la firma y (cred ca in vara lui 2008 dar nu sunt sigur) si le-am zis doar telefonic ca voi achita in rate, dar nu am achitat nimic. de atunci si pana acum acum am fost sunat cam de 2 ori pe saptamana sau mai mult dar nu am raspuns. acum o saptamana am primit somatie de plata si urmata la o saptamana de amenintarea de executare silita intr-un plic (am avut schimbat domiciliul si asta e prima scrisoare din 2007 pana acum nu realizez de nici o culoare cum m-au gasit !?)
-o intrebare pentru dumneavoastra discutia aia telefonica din 2008 a insemnat intreruperea prescriptiei, fiindca au trecut peste 3 ani de la ultima factura neachitata de la ei?
-mi se mai poate intampla ceva in momentul de fata, de exemplu proprire pe salariu?
nu am fost actionat in judecata pt ca am avut domiciliul schimbat si nu am primit nimic pana acum.
mentionez ca nu am nimic pe numele meu si nu am achitat nimic la firma y.

va multumesc anticipat.