In primul rand, trebuie sa ai in vedere ordinea aplicarii cauzelor de agravare (incepand cu recidiva postexecutorie, care apropo, ea e cea care poate valorifica sporul de 10 ani, apoi recidiva postcondamnatorie cu spor de pana la 7 ani si in cele din urma, ultimul aplicabil e concursul cu spor de pana la 5 ani), cauzelor de atenuare si circumstantelor agravante si atenuante. Ordinea aplicarii fiind: 1. Minoriate 2. Tenatativa 3. Circ. Agravante 4. Circ. Atenuante 5. Infractiunea Continuata 6. Rec. Postexecutorie 7. Rec. Postcondamnatorie 8. Concurs . Doar insumand sporurile aplicabile circ agravante, recidivei postexecutorii si concursului de infra ajungem la 20 de ani...asa ca avand un max special de 10 ani, nu e foarte greu sa treci de 25 de ani. :)
As avea o intrebare, dar mai intai voi expune starea de fapt. Exista o hot. irev. si definitiva in ceea ce priveste un divort, pronuntata in anul octombrie 2005. Partajul nu a fost inca facut, iar din cate stiu, noua reglementare prevede ca locuinta familiei este locuinta comuna a sotilor sau locuinta aceluia dintre soti la care au ramas copii intrebarea mea este: partajul va fi guvernat de noul sau de vechiul cod civil? Iar in cazul in care se va solutiona conform prevederilor noului cod civil locuinta familei va putea ramane sotului in grija caruia au ramas copii? Va multumesc!
Da, va multumesc mult. Totusi am eu o indoiala in ceea ce priveste parafa aceea care imita semnatura primarului, care nu prea am intalnit-o nicaieri in lege si nu stiu cat de legala poate fi atunci, desi in cartea de la curs, apare mentionata. Eu, vazand ca e vorba de o asa-zisa stampila-semnatura, si folosind acea carte am mers automat cu gandul la o delegare de semnatura, care stiu ca in cazul autorizatiei de constructie ar fi legala o asemenea modalitate, insa nu stiam sigur, daca primarul, ca presedintel al comisiei de specialitate, adica in acest caz al comisiei tehnice de amenajare si urbanism, poate sa faca o delegare de semnatura si in cazul acelui aviz.
Sincer, va multumesc, dar nu am de unde sa va dau mai multe detalii, pentru ca atat e tot ce am primit. Pe mine m-ar interesa mai mult, daca o AC si un aviz se pot semna cu o stampila-semnatura, fiind vorba de asa ceva, e clar ca s-a facut o delegare. In cazul AC stiu ca primarul poate sa faca o delegare de semnatura pentru viceprimar, dar nu stiu daca isi poate delega semnatura si in cazul in care el indeplineste functia de presedinte al unei comsii de specialitate.
Multumesc mult. Eu incerc totusi sa imi expun mai pe larg problema, poate ma ajuta cineva, e mai ampla si de aceea nu eram sigur pe mine. Am de fapt o speta de rezolvat, care e cam asa: Exista doua parcele de teren, una a lui A si una a lui B. A doreste sa construiasca, iar RGU prevede ca e nevoie de 1 m distanta fata de terenul vecin, dar A solicita avizul si ii permite sa construiasca prin derogare la 0.5 m. B introduce o actiune in contencios, dar solutia instantei respinge actiunea de vreme ce avizul e legal. Presedintele comisiei de specialitate este primarul. B descopera ca autorizatia si avizul sunt semnate cu aceasi stampila-semnatura. ("semnatura-parafa").
1. Semnarea cu aceasi stampila constituie sau nu un viciu?
2. Daca da, de forma sau de procedura?
3. Care este sanctiunea?
4. Se mai poate face ceva, avand in vedere ca exista o hotarare irevocabila?
Se poate face o delegare de semnatura in cazul unei autorizatii de construire de la primar catre viceprimar?