avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Activitate nlore

Activitate nlore

Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Mult succes tuturor care participati maine la examen!!! Asteptam vesti ...ptr examenele din 17
ptr noi , ceilalti , spor la recapitulat pana in 17..
mariana_en a scris:

thomas28 a scris:

cu mine sigur nu! eu nu ma duc unde se afla cuiul!:hm:

da di she? cica-i fain la maramu...iti intra codru`n fundu casii (sau al tau, de la caz la caz...)

atunci lasa-i pe cei din maramu' sa opteze ptr un post la ei acasa si tu ...ramai la..... "care ESTE"
buna...ati auzit ceva de admitere? s-a discuta oare in csm..?
trenurelu a scris:

Eu m-am inscris ieri, dupa mine au mai intrat numai 2 persoane.
Am numarul 791.
Mare grija, depunerea actelor impune statul la o minunata coada, eu am stat ieri 4 ore.

buna,
as avea si eu o intrebare... cand ti-ai depus dosarul ai primit nr de inregistrare pe un document separat sau doar ti s-a spus ce nr. de ordine ai?! Deoarece, la unele barouri te aisigura ca dosarele depuse vor fi inregistrate, insa nu-ti dau nici o dovada a inregistrarii acestora
da...asa mi-au spus si mie la telefon...sper sa fie ok , altfel ar trebui sa mai fac un drum de Timisoara ...
Merci mult... ne vedem la examene....Spor la invatate!
Apropous...te duci la stagiari sau ptr definitivi?
Eu ptr definitivi.
as avea si eu niste nelamuriri,,,E cineva care s-a inscris in Baroul Timis?
Va rog...scrieti-mi.!!!!
E nevoie si de testare Psihologica, sau doar de adeverinta de la medicul de familie si de la psihiatru?
Eu nu sunt din Timisoara dar vreau sa ma inscriu acolo.
Astept raspuns...va rog....
vad multe pareri pro si contra acestui examen...
dar...nu stiu cati sunt in situatia mea...adica cei care suntem DEFINITIVI in profesie in baza Legii... acestia dupa cum se poate observa din modul in care a fost conceput Regulamentul de examen, au fost exclusi din competitie si cred, ... in mod voit... De ce oare?!
Este vorba despre acei consilieri juridici sau juristi consulti care la data intrarii in vigoare a Legii 514/2003 se aflau in exercitiul functiei si astfel in virtutea legii, au fost trecuti de drept, juristi-definitivi...
..nici nu se putea altfel ..deoarece multi aveau o vechime in munca de peste 5 ani sau poate chiar 18 ani ...deci nu aveau cum a nu le recunoaste vechimea in profesie, acestor categorii, sau a le nesocoti pana la urma UN DREPT
Un alt argument ptr care aceasta Lege nu putea sa se aplice altfel , consta in aceea ca , daca toti consilierii juridici din aceasta tara , la data intrarii in vigoare a Legii 514, ar fi fost numiti stagiari sau ar fi fost nevoiti a da un examen de stagiar ..se pune intrebarea : cine le-ar fi fost "mentori" sau indrumatori?!
Este de notorietate ca, aceasta Lege 514/2003 nu a convenit in breasla "ilustrilor" avocati...de aici reversul...
daca,... pana acum, in orice profesie juridica accezi ca DEFINITIV pe respectivul post, prin participarea la concurs, a celor cu 5 ani vechime in profesia juridica recunoscandu-se DEFINITIVATUL , iata ca azi,.... cand "ilustri" avocati, se prevaleaza prin sali de judecata invocand Conventia Europeana si gravele incalcari a unor DREPTURI de catre instante ( fata de care tot respectul, in privinta corectitudinii examenului de INM si MAGISTRATURA), AZI,..acesti consilieri juridici -definitivi in baza Legii 514/2003 ...NU POT, LE ESTE INGRADIT , LE ESTE NESOCOTIT UN DREPT acela de a participa la acest concurs de primire in profesia de avocat....pe motiv ca: " nu au ABSOLVIT examenul de definitivat " astfel cum prevede Regulamentul - o Hotarare de UNBR...
Mai este o intrebare care se pune...domnilor, distinsilor "Maestrii":... Poate un Regulament sa modifice sau sa nesocoteasca o Lege?! sau Sunt mai presus acesti "distinsi domni avocati " decat insasi Legea?!
Bine spunea cineva aici pe forum...
Oare cati dintre actualii "Ilustrii" avocati ar lua acest examen in forma si conditiile impuse noua...
sau cati fii sau fice a distinsilor "Maestrii" ar lua acest examen in conditiile date?
Stiu ca ADEVARUL DERANJEAZA...DAR ASA NU SE MAI POATE DOMNILOR!!!! ACEASTA PROFESIE SE CONSIDERA A FI ....LIBERALA...sau?! e doar o aparenta?
buna, tuturor...am citit si eu anuntul de pe site-ul baroului Giurgiu, dar informatiile din anunt nu se au cu cele din regulament cel putin in ce ma priveste adica ptr "primirea in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii" la art 37 din Reg. spune in termeni generali ca: "examenul se sustine anual si consta in sustinerea unor probe scrise la" ...cele 5 materii, si fara a face trimitere la art.7 si art.8 din Reg.,...deci s-ar intelege ca ptr aceasta categorie de persoane modalitatea de examinare ar fi alta... Dar dragii de ei nu au mentionat... nici care, ?!...nici cand?!...
Asa ca as avea si eu o rugaminte daca stiti cumva ceva ...#-o
imi spune si mie cineva ce e cu SINTEZELE astea de se cer a fi trimise de la unul la altul??? #-o

sunt cele de la Nomina lex, sau?
ar fi dragut sa-mi raspunda cineva.....X-(
buna, tot vad ca se solicita "sinteze" despre ce e vorba? cele de la Nomina Lex, sau ce fel de sinteze? Ma poate lamurii si pe mine cineva? Multumesc.
Newt..ar trebui sa-i multumim ca ne-a pus in garda..intradevar mi-am intins si eu "antenele" si tot asa ziceau ca pe 7 octombrie si ca zilele urmatoare se va afisa oficial..
Revin..ma lamureste cineva ce e cu sintezele?