avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Activitate anca_me

Activitate anca_me

Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012

Eu nu inteleg cum puteti sa spuneti ca cititi tratatele stufoase iar sintezele nu sunt bune de nimic dupa parerea voastra, si terminati materia asa repede??? Chiar este imposibil iar eu nu cred asa ceva . Mai bine ar fi sa recomandati cu sinceritate materialele din care va pregatiti.
Va rog sa-mi spuneti voi de unde cititi institutiile reglementatate in Noul Cod (Actul juridic civil)? Din ce tratat? Spor maxim

1. In materia de examen nu intra si NCPC. Din vechiul Cod Civil tot,plus aplicarea legii civile in timp si actul juridic civil din Noul Cod.

Bibliografie (orientativa):

DREPT CIVIL
1. Gabriel Boroi - Drept civil. Partea generala. Persoanele
2. Corneliu Birsan - Drept civil. Drepturile reale principale
3. Constantin Statescu, Corneliu Birsan - Drept civil. Teoria generala a obligatiilor
4. Francisc Deak - Tratat de drept civil. Contracte speciale
5. Francisc Deak - Tratat de drept succesoral
6. Gabriel Boroi ,Carla Alexandra Anghelescu - Curs de drept civil. Partea generala (cf. Noului Cod Civil

DREPT PROCESUAL CIVIL
1. Mihaela Tabarca - Drept procesual civil. Vol.I - II
2. Gabriel Boroi, V.M. Ciobanu,Traian Cornel Briciu - Drept procesual civil. Curs selectiv. Teste grila. Editia a V-a

DREPT PENAL
1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala
3. Mihail Udroiu - Drept penal. Partea generala. Partea speciala. Editia a II a

DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala
3. Mihail Udroiu - Procedura penala. Partea generala. Partea speciala

Spete/Grile:

Drept civil
Drept Civil:
Drept civil. Teoria generala a obligatiilor. Manual de seminar. Cristina Zamsa,CH Beck 2010;
Drept civil. Contracte speciale. Succesiuni-Camelia Toader;
Drept civil. Drepturile reale principale. Note de curs,jurisprudenta relevanta,spete,teste grila-G. Boroi,M.M. Pivniceru,T. V. Radulescu,C.A. Anghelescu;
Drept civil. partea generala. Explicatii teoretice,spete si grile-G. Boroi,M.M. Pivniceru,T.V. Radulescu,L. Irimescu;
Drept procesual civil:
Drept procesual civil-Indreptar pentru seminare si examene, CH Beck-Viorel Mihai Ciobanu,Traian Cornel Briciu,Claudiu Constantin Dinu;
Drept procesual civil. Teste grila si spete pentru examene,ed. a II-a-G. Boroi,G. Raducan Hamangiu 2011
Drept Penal/Procedura penala:
Teste grila. Drept penal si procedura penala. Editia a II-a, revazuta si adaugita - Mihail Udroiu
Drept penal roman. Partea generala - Culegere de probleme din practica judiciara pentru uzul studentilor - Bulai Costica, Mitrache Constantin,Cristian Mitrache,Lefterache Lavinia Valeria
Drept penal. Partea speciala - Caiet de seminar - Sergiu Bogdan

Am o nelamurire: la civil -partea generala, ACTUL JURIDIC CIVIL e clar: il invatam din Noul Cod . Cum ramane cu cel din vechiul cod? Ambele reglementari sau doar cea din Noul Cod?
In tematica de examen la Penal special (tematica expusa prin hot. UNBR 04/2011) am observat ca nu se cer toate infractiunile contra persoanei, spre exemplu. Omorul desebit de grav si pruncuciderea nu apar in enumerarea din paranteza- deci nu se cer la examen?La fel si la infractiunile contra libertatii persoanei, privitoare la viata sexuala etc. Chiar nu se cer? Nu trebuie sa le stim? Se cer doar cele expres enumerate in tematica??
Misha80 a scris:

A doua etapă se va desfășura pe parcursul unei singure probe? Adică, într-o singură zi? Căci așa înțeleg eu din exprimare.

Nu, a 2-a etapa e formata din probele la cele 5 discipline- imposibil de sustinut intr-o singura zi. Lamuriri cu privire la datele concrete cand vor avea loc, vor veni in preajma examenului, sunt detalii 'administrative'
haller a scris:

Pentru noul Cod de Procedura Civila din ce carte invatati? sunt ceva carti pe piata, dar mai degraba sunt actualizate dupa Legea 202/2010(Mica Reforma).
Ex:
[ link extern ]

Aceeasi nelamurire o am si eu la procedura civila, modificarile aduse de L 202/2010 (Mica Reforma) raman in vigoare,nu? La ele se adauga prevederile Legii 71/2011 incepand de la art.219 -de unde incep prevederile relative la CPC ??
Multumim dana1978, am citit si eu cu interes , va rog sa ma contraziceti daca gresesc : din Noul Cod Civil intra pentru examen DOAR dispozitiile privitoare la actul juridic civil si aplicarea legii civile in timp, iar la Procedura civila invatam dupa Noul Cod de Procedura Civila. Gresesc ?
luiza, aceeasi bibliografie o am si eu, dar urmeaza sa corelez si eu tematica la DREPT CIVIL cu cartile recomandate si de tine. Intrebarea mea este daca ai facut si tu acelasi lucru si daca cele 4 carti printre care se numara si noua aparitie ,, Institutii de drept civil in reglementarea noului Cod civil - Partea generala, drepturi reale, obligatii, contracte, succesiuni - Gabriel Boroi, Liviu Stanciulescu'' acopera intreaga tematica.Aceasta carte acopera intreaga tematica la TGO ?(intreb intrucat nu am achizitionat-o inca).:)
dragi colegi, spuneti-mi va rog daca am inteles eu bine: la Civil - invatam dupa Ncc si tratatele actualizate conform acestuia, la Penal si Procedura penala dupa vechile coduri-deci vechile tratate , iar la Procedura civila- tot dupa vechiul cod???
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
:vishenka: