avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Activitate MariusMadalin

Activitate MariusMadalin

Salutare!
Am si eu o nelamurire. Pe site`ul Baroului Bucuresti este trecut la certificatul de nastere copie legalizata, iar in hotararea de pe site`ul UNBR scrie doar copie certificata pentru conformitate. Acum am vazut asta! Voi cum procedati?
Maine vreau sa ma duc sa ma inscriu si acum nu mai am unde sa fac copie legalizata.
Multumesc anticipat!

Revin am citit gresit :D Pe hotarare ma uitam la stagiari si pe Baroul Buc ma uitam la definitivi (la ei trebuie copie legalizata)
Greseala mea!
Spor la invatat!
mariusbancila a scris:

MariusMadalin a scris:

asa zic si eu....insa in carte la prima grila da ca raspuns b si c....c era in vechea reglementare, iar la cea de a doua grila dau ca raspuns pe langa a si c

la prima grila referitor la varianta C cum bine ai precizat era buna pe vechiul cod(se sanctiona cu nul absoluta).Se pare ca grila in esenta ei a fost conceputa pe vechiul cod atat timp cat si varianta B face trimitere la nulitatea absoluta.Daca ar fi sa o actualizam nu vad cum ar putea sa fie un alt raspuns corect decat A.
Am rugamintea daca se poate sa postezi grile din noul cod...mortii cu mortii iar viii cu viii:)

grila se vrea a fi pe noul cod pt ca acea carte zice ca sunt din NCC
asa zic si eu....insa in carte la prima grila da ca raspuns b si c....c era in vechea reglementare, iar la cea de a doua grila dau ca raspuns pe langa a si c
Am gasit 2 grile in care raspunsurile mi se par gresite:
Eroarea obstacol:
a) este un viciu de consimtamant sanctionat cu nulitate relativa
b) echivaleaza cu lipsa consimtamantului si este sanctionata cu nulitate absoluta
c) se sanctioneaza cu nulitate absoluta.

Constituie eroare obstacol situatia in care:
a) instrainatorul a facut dovada ca a dorit sa incheie un ct de intretinere, si nu unul de V-C
b) o pers dobandeste prin cumparare o bijuterie crezand ca este din aur alb, dar in realitate este din inox
c) o parte cumpara un imobil crezand ca acesta se afla situat in POiana Brasov, iar cealalta parte crede ca a vandut imobilul situat in Cluj

Voi ce raspunsuri dati la aceste grile?
Voi dupa ce carti de grile lucrati la civil si la procedura civila. Intreb, deoarece nu am vazut teste grila pe NCC sau pe NCPC avand in vedere cele 2 institutii de la bibliografie din NCPC!
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
:) ma corectez am vazut abia dupa ce am postat :D titulara unui ALT drept real. Greseala mea.
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
Actiunea negatorie:
a) se introduce de proprietarul unui bun impotriva persoanei care se pretinde titulara unui alt drept real asupra bunului respectiv
b)este acea actiune prin care titularul unui drept de uzufruct, uz, abitatie sau servitute urmareste apararea acestuia
c) este imprescriptibila extinctiv
Raspunsuri corecte date de catre carte a + c
De ce este si a pentru ca zice impotriva persoanei care se pretinde titulara ORICARUI drept real, pai si drept real este si dreptul de proprietate, si daca pretinde un drept de proprietate nu merge actiunea negatorie. Voi ce spuneti?