In situatia de mai jos, pot beneficia de somaj:
- perioada feb.2005-apr.2008 -angajata SC X
-perioada apr. 2008- 14.10.2010 - concediu ingrijire copil (2 copii unul dupa celalalt )
- perioada 14.10.10-25.11.11 angajata SC Y (desfiintat post - stagiu de cotizare 10 luni)
Va multumesc.
Va rog sa-mi spune-ti daca o copie a unui document are valoare in instanta ca si proba?
(documentul reprezinta o decizie de incetare a contractului de munca - nu are titlu documentul dar din context asta reiese)
Multumesc.
In primul rand Imi pare rau de situatia prin care treceti.
In al doilea rand va felicit pentru familia pe care o aveti, e minunat ceea ce ati realizat acum e momentul sa reusiti sa mentineti ceea ce aveti.Cel mai important lucru pentru copii dvs. sunt mama si tata impreuna -linistiti.
Am experimentat si eu din pacate un astfel de cosmar (va spun dpdv al unei femei).E groaznic sa ajungi intr-o stare care sa provoace un comportament asa cum il descrieti dvs. ca fiind al sotiei dvs. (nu v-as dori), nici ea cu siguranta nu si-a dorit asta si nici nu e mandra de el.
Ar trebui sa i se preia din sarcini, sa se relaxeze, are nevoie de un timp al ei, singura, sa se redescopere, sa se bucure de ea.Ati putea incepe prin a va juca singur doar cu copii zilnic 1-2 ore, timp in care sotia dvs. sa faca ce-i place ei. Asa se bucura fiecare dintre membri familiei.
Eu am reusit sa trec peste aceste stari consultand un psiholog -timp de un an de zile (asta ii recomand si sotiei dvs - si chiar terapie de cuplu).
Sunt multe articole pe net despre starile prin care trece o mama coplesita de responsabilitati.
Va recomand sa cititi acest tip de articole, ca sa o intelegeti pe sotia dvs. si sa dati atentie si metodelor de imbunatatire a situatiei.
Referitor la ceea ce a scris dna Roxanel - sfaturile ei sunt caile spre o familie fericita.
Familia mea e fericita acum datorita schimbarii mele si a sotului meu (care a constientizat ceea ce inseamna cresterea a 2 copii) si implicit a schimbarii relatiei de cuplu.
Nu e usor, e chiar foarte greu la inceput si ai impresia ca nu o sa reusesti, dar se poate in timp cu multa rabdare si multa dragoste.
Nu renuntati LA CEEA CE E CEL MAI IMPORTANT IN VIATA luptati sa va recastigati sotia si sa aveti o familie fericita.
Mult succes!
Nu sunteti singuri , multe cupluri trec sau au trecut prin situatii similare.
In urma datelor pe care o sa le scriu mai jos, va rog sa-mi dati un raspuns legat de validitatea deciziei primite:
-in perioada 31.10.2011-25.11.2011 beneficiati de preaviz de 20 zile lucratoare, acordat cf.art 75 din L53/2003
-incepand cu data de 26.11.2011 veti fi disponibilizat cf art 65 al.1din Codul Muncii
- in perioada preavizului nu este necesara prezenta dvs. la locul de munca, fara ca aceasta neprezentare sa afecteze salariul si celelalte drepturi
- la nivelul sc .. (angajatorul) conform Organigramei aprobate nu exista posturi vacante
- la incetarea CIM beneficiati de o compensatie egala cu un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi
Decizia este semnata de catre dep HR. si Dir. general (eu am o copie xerox a acesteia)
Ulterior, respectiv in data de 16.11.2011 am primit o recomandata in care scrie:
Avand in vedere Decizia Directorului ref la desfiintarea postului...si adresa de comunicare a preavizului nr.../...va comunicam ca la nivelul SC...(angajatorul)exista un post vacant de.....in cadrul DEp.....cerinte.....se semneaza cu stima reprezentantul dep HR. (post care era deja postat pe site-urile de specialitate de cateva sapt. ca fiind liber)
Intrebarea mea este : raman valabile cele scrise anterior in decizia primita?Adica aceasta nu-si pierde valoarea avand in vedere ca doc. din urma este dupa parerea mea o instiintare, nespecificandu-se in el reintegrarea mea in munca, nici macar o rechemare sau un semn de intrebare daca sunt interesata de acesta si sa ofer un raspuns pana in data de -deci nu are valoare de decizie...nici nu stiu daca in urma deciziei mai poate fi emis un alt doc. care sa-l anuleze...chiar, se poate?
Cum sa actionez avand in vedere ca pentru mine decizia primita e varianta cea mai buna, in conditiile de mai sus, nefiind interesata de acest nou job, fiindu-mi de asemenea favorabila pentru obt. indemnizatiei de somaj.
Pot contesta in instanta faptul ca nu m-i s-a oferit la timp acest post?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.
Cu stima,