avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Activitate terianca

Activitate terianca

Buna ziua,

In situatia de mai jos, pot beneficia de somaj:
- perioada feb.2005-apr.2008 -angajata SC X
-perioada apr. 2008- 14.10.2010 - concediu ingrijire copil (2 copii unul dupa celalalt )
- perioada 14.10.10-25.11.11 angajata SC Y (desfiintat post - stagiu de cotizare 10 luni)
Va multumesc.
Buna ziua,

Va rog sa-mi spune-ti daca o copie a unui document are valoare in instanta ca si proba?
(documentul reprezinta o decizie de incetare a contractului de munca - nu are titlu documentul dar din context asta reiese)
Multumesc.
Răspuns la discuția Ce anume ar trebui sa fac?
Draga domnule,

In primul rand Imi pare rau de situatia prin care treceti.
In al doilea rand va felicit pentru familia pe care o aveti, e minunat ceea ce ati realizat acum e momentul sa reusiti sa mentineti ceea ce aveti.Cel mai important lucru pentru copii dvs. sunt mama si tata impreuna -linistiti.

Am experimentat si eu din pacate un astfel de cosmar (va spun dpdv al unei femei).E groaznic sa ajungi intr-o stare care sa provoace un comportament asa cum il descrieti dvs. ca fiind al sotiei dvs. (nu v-as dori), nici ea cu siguranta nu si-a dorit asta si nici nu e mandra de el.

Ar trebui sa i se preia din sarcini, sa se relaxeze, are nevoie de un timp al ei, singura, sa se redescopere, sa se bucure de ea.Ati putea incepe prin a va juca singur doar cu copii zilnic 1-2 ore, timp in care sotia dvs. sa faca ce-i place ei. Asa se bucura fiecare dintre membri familiei.

Eu am reusit sa trec peste aceste stari consultand un psiholog -timp de un an de zile (asta ii recomand si sotiei dvs - si chiar terapie de cuplu).
Sunt multe articole pe net despre starile prin care trece o mama coplesita de responsabilitati.
Va recomand sa cititi acest tip de articole, ca sa o intelegeti pe sotia dvs. si sa dati atentie si metodelor de imbunatatire a situatiei.

Referitor la ceea ce a scris dna Roxanel - sfaturile ei sunt caile spre o familie fericita.

Familia mea e fericita acum datorita schimbarii mele si a sotului meu (care a constientizat ceea ce inseamna cresterea a 2 copii) si implicit a schimbarii relatiei de cuplu.
Nu e usor, e chiar foarte greu la inceput si ai impresia ca nu o sa reusesti, dar se poate in timp cu multa rabdare si multa dragoste.

Nu renuntati LA CEEA CE E CEL MAI IMPORTANT IN VIATA luptati sa va recastigati sotia si sa aveti o familie fericita.

Mult succes!

Nu sunteti singuri , multe cupluri trec sau au trecut prin situatii similare.
Va multumesc pentru raspunsul dvs.
Cu stima, T
OK, dar raman valabile cele scrise anterior in decizia primita?
Daca refuz acest post nu risc sa raman fara somaj?
Multumesc.
Buna ziua,

In urma datelor pe care o sa le scriu mai jos, va rog sa-mi dati un raspuns legat de validitatea deciziei primite:

-in perioada 31.10.2011-25.11.2011 beneficiati de preaviz de 20 zile lucratoare, acordat cf.art 75 din L53/2003
-incepand cu data de 26.11.2011 veti fi disponibilizat cf art 65 al.1din Codul Muncii
- in perioada preavizului nu este necesara prezenta dvs. la locul de munca, fara ca aceasta neprezentare sa afecteze salariul si celelalte drepturi
- la nivelul sc .. (angajatorul) conform Organigramei aprobate nu exista posturi vacante
- la incetarea CIM beneficiati de o compensatie egala cu un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi
Decizia este semnata de catre dep HR. si Dir. general (eu am o copie xerox a acesteia)

Ulterior, respectiv in data de 16.11.2011 am primit o recomandata in care scrie:
Avand in vedere Decizia Directorului ref la desfiintarea postului...si adresa de comunicare a preavizului nr.../...va comunicam ca la nivelul SC...(angajatorul)exista un post vacant de.....in cadrul DEp.....cerinte.....se semneaza cu stima reprezentantul dep HR. (post care era deja postat pe site-urile de specialitate de cateva sapt. ca fiind liber)

Intrebarea mea este : raman valabile cele scrise anterior in decizia primita?Adica aceasta nu-si pierde valoarea avand in vedere ca doc. din urma este dupa parerea mea o instiintare, nespecificandu-se in el reintegrarea mea in munca, nici macar o rechemare sau un semn de intrebare daca sunt interesata de acesta si sa ofer un raspuns pana in data de -deci nu are valoare de decizie...nici nu stiu daca in urma deciziei mai poate fi emis un alt doc. care sa-l anuleze...chiar, se poate?

Cum sa actionez avand in vedere ca pentru mine decizia primita e varianta cea mai buna, in conditiile de mai sus, nefiind interesata de acest nou job, fiindu-mi de asemenea favorabila pentru obt. indemnizatiei de somaj.

Pot contesta in instanta faptul ca nu m-i s-a oferit la timp acest post?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.
Cu stima,