Daca facultatea nu iti elibereaza diploma de licenta nu este nici o problema! Te poti inscrie cu adeverinta (este valabila 12 luni de la data emiterii) si in loc de foaie matricola (care se elibereaza odata cu diploma de licenta) se poate scoate o foaie cu Situatia scolara! - documentele astea iti sunt acceptate (eu cu ele m-am inscris la Baroul Galati)
Exista potrivit art. 290 C.pen. infractiunea de "Falsul in inscrisuri sub semnatura privata", care se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, iar tentativa se pedepseste.
Exista potrivit art. 291 C. pen. infractiunea de "Uzul de fals", care consta in folosirea unui inscris oficial ori sub semnatura privata, cunoscand ca este fals, in vederea producerii unei consecinte juridice.Pedeapsa este inchisoare de la 3 luni la 3 ani cand inscrisurile sunt oficiale,iar cand inscrisurile sunt sub semnatura privata ,pedeapsa este inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Deci dupa parerea mea, nu cred ca exista o "incadrare mai grea" ,ci conteaza situatia de fapt si de drept cu care se confrunta invinuitu.
Parchetul de pe lângă
Judecătoria Râmnicu Vâlcea
Adresa: str. Carol I nr. 10, Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea
Tel./Fax: 0250.732.623; E-mail: pt_valcea@mpublic.ro
Website: [ link extern ]