Am o Intreprindere Indiv neplatitoare de TVA infiintata in martie 2011 si fac achizitii de produse din Cehia care le vand pe urma in Romania.La Suma de 10 000 de euro achizitii intracomunitare trebuia sa fac o declaratie si sa devin platitor de TVA DOAR PT ACHIZTII INTRACOMUNITARE,in rest ramaneam doar neplatitor,dar nu am stiut si am ajuns deja la vreo 13 000 de euro.pt ultimele facturi am platit deja acolo TVA 20% in Cehia si mi au zis de la finainte ca va trebui sa platesc si 24% Tva aici pt acele facturi.OARE POT RECUPERA TVA ul 20% platit acolo?(daca ma inregistram si dadeam cod valid imi faceau factura fara tva si plateam doar aici) In concluzie am platit TVA si in Cehia 20% si voi platit si aici 24% pt ce am depasit dupa plafonul de 10 000 euro.
Acele facturi care am depasit sunt pe noiembrie si decembrie
eu cum voi putea plati Tva ul luna viitoare in ianuarie?
mi am depus azi 29 decembrie formular pt a primi un cod cu RO in fata pt achiztii intracomunitare si apoi trebuie sa ma inscriu in Registrul Operatorilor Intracomunitari dupa ce primesc codul valid.
Cum sa fac luna viitoare in ianuarie? sa fac un decont 301 si sa platesc 24% la suma ce am depasit sa nu am probleme cand voi avea control? Va rog ajuta ti ma