avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate Christophe

Activitate Christophe

Mutumesc pentru raspuns
Buna ziua, sunt cetatean francez stabilit in Romania de 4 ani. Traiesc cu fiul meu de 19 ani. Spun fiul meu pentru ca l-am crescut ca pe un fiu chiar daca nu suntem legate cu nici un contract de adoptie.
Vandem tricouri prin intermediul unui site web (www.wstore.ro). Urmatorul pas consta in deschiderea unui mic magazin in Bucuresti. Pentru a regulariza activitatea noastra in conformitate cu legea romana, doresc sa aleg forma juridica PFA. Fiind francez, este posibil ? In acest caz, pot sa-l angajez pe fiul meu ca vanzator cu un contract de munca ?
Sau trebuie sa ne declaram amandoi PFA ? In acest caz, putem avea aceeasi activitate in acelasi punct de lucru ?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.
Stimate doamn consilier juridic,

Eu sunt francez, trăiesc în România de 3 ani, am un magazin online de tricouri americane (furnizor în SUA), pe care le vand pe teritoriul românesc pentru o clientala romana.
Pentru a regulariza activitatea mea, în condiţiile legii pe teritoriul românesc, şi menţinerea unor beneficii în Franţa, doresc să aleg regimul de "auto-entrepreneur", adica un regim juridic recent, prevazut de legea franceza pe 15 august 2008, si care imi permite sa-mi exercez activitatea oriunde pe teritoriul Uniunii europene, fără a fi supus TVA-ului. Singura conditie este, în conformitate cu legislaţia franceză, sa-mi declar sediul in Franta (de exemplu la domiciliul meu din Franta).

Doresc să ştiu dacă legislatia română recunoaşte acest regim juridic şi dacă îmi pot exerca activitatea astfel incat sa funcţioneze în conformitate cu legea română.

În principiu, ştiu că acest lucru este posibil, trebuie doar, cand aleg statutul de auto-antreprenor sa specifiez pe facturile clientilor : "TVA nu se aplică art. 293 B, CGI." . Asta este posibil cand sifrul de afaceri anual nu depaseste limita de 81.600 euro in caz de vanzare marfa (in Franta). In Romania, cred ca limita este un pic mai joasa, dar nu stiu precis care este.
În cazul în care activitatea se desfăşoară pe teritoriul românesc, faţă de o clientela româna, există o declaraţie echivalenta care să fie mentionata pe facturile clienţilor?

Sau poate ar trebui sa aleg statutul de microintreprinzator ?

Vă mulţumesc sa aveti amabilitatea sa imi dati macar un element de raspuns pentru ca raspunsurile, nu le gasesc nicaieri.