avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate alexa12

Activitate alexa12

Răspuns la discuția Accident pe trecerea de pietoni
Multumesc pentru raspuns. Tocmai m-am intors de la politie incercand sa schimb declaratia sau sa fac alta, si mi-au spus ca nu e posibil asa ceva. Mai mult de atat mi-au spus ca au mai fost 3 martori care au declarat ca fata mea a trecut pe rosu. Am intrebat politaiul si mi-a zis ca individului nu i s-a facut absolut nimic, nici macar 1 punct la permis. Tot n-am inteles de ce aseara mi-au zis ca i se va face dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Nimeni nu m-a intrebat cum se simte fata mea, nimanui nu-i pasa. Eu doar cred ca tipul mai avea 1-2 secunde pana se facea verde si venind in viteza si fiind cu ochii pe semafor, a vazut pe fata mea prea tarziu.

Acum ca mai sunt 3 martori care spun ca a trecut pe rosu nu mai e nimic de facut, sunt buna de plata pentru daunele masini, nu-i asa?

Va multumesc.
Buna, in seara asta un idivid a dat peste fata mea pe trecerea de pietoni. Fata a trecut pe trecere iar la mijlocul strazi s-a facut rosu cand a fost lovita de acest individ. La politie, sub stare de soc, fata a declarat concret faptele intamplate, cum ca a trecut strada pe verde iar la mijlocul strazi s-a schimbat in rosu si ca e vina ei. In timp ce dadea declaratia, cand s-a ajuns la partea cu vina politaiul m-a rugat sa merg afara sa vad masina individului cat e de avariata. Cand m-am intors, am citit declaratia si fara sa-mi dau seama am semnat ca sunt de acord cu cele scrise. Numai dupa acea am realizat ca fata, de frica (sau probabil influentata de politistul care o asista) a declarat ca e vinovata.

Mai putem schimba declaratia? Spun asta, pentru ca noi consideram ca fata nu are nicio vina. In momentul in care se face rosu la pietoni, la soferi se schimba in verde doar dupa cateva secunde, nu instant. Deci practic soferul a dat peste ea atunci cand el era pe rosu. Fata nu a suferit vatamari grave, doar "cucuie" si zgarieturi. La spital la radiografie au spus ca nu are nimic, dar nu au examinat-o complet si doar la cap si la cot.

Soferul a spus ca el vrea sa i se faca masina si ca altfel ne da in judecata. Eu cred ca vrea doar sa ne intimideze.

Ce mi s-a parut si mai neclar a fost ca politistul ne-a zis ca soferului ii face dosar penal cu vatamare corporala din culpa. Din chestia asta eu nu pot intelege decat ca e vina LUI. Imediat dupa ce mi-a spus asta, mi-a zis sa ma inteleg cu soferul, ca aia nu e treaba lor. Tot atunci mi-a zis ca daca merg la spital si aduc un certificat medico-legal, atunci treburile se schimba. Ce-a vrut sa spuna cu asta, in ce se schimba si in favoarea cui? Mi-e frica ca e mana in mana cu soferul.

Ce ma sfatuiti, credeti ca pot schimba declaratia, sa mentionez toate cele mentionate in ea dar la final fata sa spuna ca nu a fost vinovata?

Mentionez ca pe toata durata procesului (de la locul accidentului pana cand am ajuns acasa) amandoua am fost in stare de soc si am plans fara oprire.

Dvs ce credeti, a cui e vina?

Va multumim din suflet.

Alexa si Nadia.