Buna ziua.
Pentru dizolvarea voluntara a unei societati cu asociat unic, fara datorii, fara creditori... am efectuat prima etapa, in sensul ca am publicat hotararea.
Pentru etapa a doua.. aici am niste probleme. Pe firma sunt ramase doua autoturisme, care desi sunt amortizate... cei de la ORC au zis ca daca fac dizolvare voluntara trebuia sa fie vandute inainte catre asociat unic...
Intrebarea e. Cum trec celoe doua autoturisme de pe societate catre asociatul unic as cum spune art 325 din legea soc comerciale?
X da in judecata pe Y (soc comerciala) - pretentii
Se investeste instanta de civil...
Se ridica exceptia necompetentei materiale.
1) Cine este compentent material? Instanta de civil sau instanta de comercial?
2)Ce se intampla cu probele administrate, in cazul in care se declina competenta in favoarea instantei de comercial?
3) Ce solutii are judecatorul investit in ce priveste probele deja administrate?
Doi cetateni romani rezidenti in Spania s-au casatorit in Spania acum 5 ani. Doamna s-a reintors in Romania si vrea sa diovorteze. Poate intenta divortul in Romania? sau doar in Spania?
Am si eu nevoie de ajutor. O cunostinta e administrator la un imobil si au cativa restantieri. Cum se procedeaza ca sa recupereze restantele? Le-a trimis notificari de cateva ori, dar degeaba. Ce trebuie sa faca sa-i actioneze in instanta?
Hai sa lamurim cateva aspecte:
- ce bunuri detinea sotul anterior celei de-a doua casatorii?
- ce bunuri au dobandit in timpul celei de-a doua casatorii?
Daca singurul bun care formeaza masa succesorala e doar casa acceea primita prin donatie, atunci problema se rezolva simplu. La mostenire intra doar copiii defunctului.