avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Activitate elena28t

Activitate elena28t

Detin 3/8 dintr.un imobil construit de bunici in 1934, 5/8 preluat de stat , prin decizie in 1978. Nu s.au depus cereri de retrocedare nici pe legea 112 si nici pe legea 10. In prezent,nici contract de chirie nu mai am ,deoarece jurista de la Romvial nu a vrut să imi transfere contractul de pe numele mamei ,care decedase,pe numele meu. In doi ani am primit 2 răspunsuri negative de la primărie in ceea ce priveste transcrierea contractului de inchiriere.Primul raspuns după 11 luni,al doilea după alte 7 luni. Ca sa il pot cumpara mi s.a spus ca trebuie sa detin contract de chirie .am 50 de ani .locuiesc aici de cand m.am nascut. Exista vreo modalitate de a intra in posesia celor 5/8?
Va multumesc anticipat
Dan
Buna ziua,

Tatalui soacrei mele i s-au nationalizat 5/8 din casa . Nu stiu sigur daca a primit vreo remuneratie pentru acea cota parte indiviza. In prezent eu si sotul meu platim chirie pentru cele 5/8 iar celelealte 3/8 le-am preluat prin contract de vanzare cumparare de la soacra mea .Ce se poate face pentru recuperarea celor 5/8? mentionez ca nu au actionat nici pe legea 10 nici pe 112.
Multumesc anticipat.