Este posibil (si mai ales legal?) ca un camin de batrani sa solicite urmasilor unei persoane sa plateasca o parte din cheltuieli?
Concret: ginerele meu a fost parasit de tata inca de la varsta frageda astfel ca a fost crescut de mama lui si de bunica din partea mamei. A inceput sa lucreze inca de copil pentru a avea un banut in plus pentru el. Astfel au trecut anii, si-a intemeiat o familie cu fiica mea si au facut doi copii. In urma cu putin timp ginerele meu a fost contactat de la un camin de batrani unde este internat tatal lui (nu se stie cum a ajuns acolo) si i s-a solicitat sa plateasca o parte din cheltuielile pentru tatal sau. Ginerele a raspuns (pe buna dreptate) ca nu-i pasa de omul ala si ca n-au decat sa-l scoata in strada, el nu plateste nimic. A fost amenintat de catre cei de la caminul de batrani ca va fi obligat sa plateasca pentru ca asa spune legea. Intrebare: exista o lege atat de idioata incat sa oblige pe cineva sa ia din banii familiei pentru a intretine un betivan nenorocit care toata viata si-a ignorat copiii?
mi-am luat un nr nou de telefon si sunt sunat de mai multe ori pe zi de la o banca pentru a-mi plati ratele la un credit. eu nu am luat nici un credit de la banca respectiva, de altfel nu am nici un credit, nicaieri. desi le-am explicat ca ori numarul e gresit ori a apartinut unei persoane care chiar are un credit dar ca nu sunt eu aceea, ei continua sa ma sune tot mai des. mi s-a cerut sa ma identific si sa le furnizez date despre mine ceea ce nu am fost de acord sa fac. intrucat ma agaseaza din ce in ce mai mult, as vrea sa stiu daca nu este o modalitate sa le cer daune in justitie.