avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Activitate MagiranL

Activitate MagiranL

Ma gandesc sa iau un apartament prin licitatie sau preluare credit de la banci din ofertele mai bune de pe piata.
Principala problema este evacuarea, toate sunt locuite de persoane care in mod sigur nu vor sa plece. Exista vreo procedura legala, ceva titlu executoriu in contractul de cumparare prin care sa simplific problema evacuarii?
Răspuns la discuția Chirias care refuza sa plece
Contractul se poate rezilia unilateral, este specificat asta pe el? Daca da, reziliaza-l la circa financiara. Avand in vedere ca noile contracte sunt cu titlu executoriu de predarea bunului va duceti direct la executor cu el, nu mai e nevoie de avocat. Daca nu, te duci in fiecare seara si scoti de la panou propria siguranta de curent. N-o sa reziste prea mult.
Situatia este mai complicata din cauza acelui bon care trebuie dat pe langa factura, daca platea direct in contul firmei nu era nici o problema, era suficient factura fara bon. N-o sa cumpar casa de marcat pentru 150lei...
Te duci la enel si intrerupi curentul pentru o luna, cea mai rapida evacuare...
Am primit o plata de la o persoana fizica in contul meu personal din cauza unei neglijente de administrare a magazinului online. In loc sa trimita proforma cu contul firmei a trimis cu contul meu personal, in detaliile platii platitorul a scris numarul comenzi, nu stiu daca asta ma ajuta cu ceva. Problema este ca eu sunt pasibil de evaziune cu toate ca vreau sa dau factura dar n-am cum... As lasa-o asa ca este suma mica, 150lei dar problema este ca plata a fost facuta prin BCR.

Inca un aspect, problema cu casa de marcat, am auzit ca au fost persoane care au platit amenda ca n-aveau casa de bon chiar prin tranzactii online de la persoane fizice. Cum este pana la urma, pot gasi pe undeva in exceptii de la obligatia de-a da bon in cazul unui magazin online si a platii prin transfer bancar?
Nu exista niste norme referitoare la confortul fonic, un minim de atenuare fonica intre apartamente?

Izolatia fonica dezastruoasa nu intra la vicii ascunse?
apet_r contractul a fost facut cand era in constructie, asa se fac la noi vanzarile daca nu stiati, cum sa verific?

ynocentta multumesc de informatii, constructorul nu vrea pur si simplu sa ne dea si noua proiectul/ cartea tehnica, motivele sunt evidente.

In contract nu este precizat nimic de parcare, din moment ce legea obliga nu vad cum a obtinut receptia.

Nu este nici un fel de izolatie fonica, intre apartamente este doar caramida de 15cm, probabil si aia pusa de mantuiala si fara sa acopere cum trebuie golurile dintre ele. Plafonul este cu rigips pus la 10cm de tavan, complet gol, se formeaza o adevarata cavitate rezonanta care amplifica sunetele, daca lovesc usor cu degetul in tavan se aude ca-n toba.

Am, cumparat un apartament in Drm Malu Mierii si ma confrunt cu mai multe probleme:
- nu exista parcare, stiu ca legea obliga constructorul
- nu a respectat proiectul care a fost aprobat, receptia probabil a fost facuta cu spaga
- izolarea fonica este dezastruoasa, se aud vecinii din toate partile, inclusiv de afara
- mai mereu miroase de la canalizare
- in casa este umiditate foarte mare, peste 70%

In contract nu este stipulata vreo garantie, ce putem face?

Chiar acum constructorul da dovada de o nesimtire imensa pentru ca a inceput constructia unei vile f mari exact pe locul unde era in proiect parcarea noastra. Chiar a inceput sa dea anunturi de vanzare in noua vila, anunturi pline de minciuni

Pentru cei care ar fi interesati sa cumpere aici in Malu Mierii, fugiti ca o sa va cumparati probleme!