Tata a fost cetatean roman cu domicililu in strainatate de peste 30 de ani si a decedat in urma cu o luna. El detine, impreuna cu mama, un apartament in strainatate si 2 in Bucuresti. Ce trebuie facut pentru a dezbate mostenirea, tinand cont si de proprietatea din strainatate?
Buna ziua!
Parintii mei au redobandit apartamentul trecut proprietatea statului in anul 1989.
Apartamentul a fost inregistrat la taxe si impozite, nefiind inca intabulat.
S-a facut dosarul cadastral iar acesta a fost respins la intabulare deoarece in actul de proprietate, incusiv in contractul de construire din 1969 apare mentionat "3 camere si dependinte cu o suprafata utila de 61.84 mp" dar la "cota indiviza din partile si dependintele comune pe terenul atribuit de comitetul executiv al consililui popular al Mun. Bucuresti cu decizia nr../1969" nu apare nimic, nici o suprafata de teren la cati mp sunt in folosinta pe durata existentei constructiei (cota parte .... mp)!
Ce trebuie facut pentru a mentiona in acte acest teren, si a se intabula apartamentul?
Mentionez ca am fost la AFI acestia au raspuns ca nu tine de ei ci de Primaria Bucuresti deoarece Primaria a emis Dispozitia de restituire.
Primaria Bucuresti m-au trimis inapoi la AFI.
Ce pot face in situatia aceasta, sa pot intabula apartamentul?
Sotul meu, inchis de 9 ani, a primit in urma contestatiei lui la executare la Tribunal, la data de 17.02.2014, hotararea ramasa definitiva si irevocabila cu executarea pedepsei de 10 ani. Intre timp, penitenciarul unde sta a facut trimis catre Judecatorie dosar cu intervenirea unei legi penale noi. In urma acestei proceduri, a primit la data de 5.03.2014 hotararea si emiterea unui nou mandat de executare pentru 16 ani!, hoatarare care a si fost contestata de catre sotul meu. Saptamana trecuta a avut loc sedinta la Tribunal, si surpriza, i s-a respins contestatia" ca inadmisibila in baza art. 4251 pct.1 lit.b Cod procedură penală" !!!!!!!!!
Motivarea inca nu a fost redactata si din cate inteleg dureaza saptamani pana se redacteaza, dar avem acum 2 hotarari definitive pentru aceeasi fapta!
Ce se mai poate face in acest caz?