avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate catalina_rosu

Activitate catalina_rosu

Buna ziua,

Sotul meu va pleca in Spania pe un loc de munca cu contract, iar eu doresc sa il insotesc intrucat va lipsi mai mult de 1 an. Momentan avem un copil de 1 an jumatate, iar in decembrie ar trebui sa nasc al doilea copil. Eu beneficiez de indemnizatie crestere copil pentru 2 ani. Intrebarea este: ce voi face in Spania, voi primi alocatia de acolo pentru ambii copii, ce se va intampla cu indemnizatia de acum?
Discuție demisie
Buna ziua,

Se poate demisiona chiar daca timp de 1 an si 3 luni nu s-a primit nicio zi de concediu de odihna? Angajatorul trebuie sa ii plateasca aceste zile de concediu fara a fi nevoie ca angajatul sa isi ia acele zile? Daca intelegem bine articolul din Codul Muncii referitor la concediu de odihna "Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă" . Multumesc.
Buna seara.In martie 2013 am nascut si am optat pentru concediu crestere copil timp de 2 ani. La momentul respectiv, sotul era salariat de 12 luni, si este si actualmente. Mentionez ca eu am intrat in acest concediu, fiind anterior nasterii in somaj timp de 5 luni, din cauza inchiderii punctului de lucru la care am fost angajata. sotul doreste acum sa demisioneze de la locul sau de munca, si are dreptul la concediu de odihna deoarece nu a primit in ultimii 2 ani. Intrebarea este: este obligat sa ceara acea luna de concediu de crestere copil,acum pana demisioneaza?Daca da, eu voi reintra in somaj timp de 1 luna(mi-au mai ramas o luna si un pic de somaj)? Daca nu doreste sotul acest concediu, ce se va intampla? Mi se va taia ultima luna de indemnizatie? VA MULTUMESC.