Cred ca gresesti. Furtul nu e consumat in cazurile de mai sus, chiar vorbim de o tentativa. De ce? Pentru ca nu a operat inca imposedarea faptuitorului: "luarea unui bun din posesia sau detentia altcuiva.
Nu ma pierd in teorii dar cred ca multi teoreticieni gresesc aici. Tentativa idonee perfecta la furt exista.
Majoritatea teoreticienilor si cred ca multi dintre dvs sunteti de parere ca nu tentativa idonee perfecta la furt nu este posibila.
Totusi as dori sa imi spuneti parerea la urmatorul exemplu: Un cetatean se racordeaza ilegal la reteaua de energie electrica folosind un cablu electric dar prea subtire. In primul moment in care doreste sa "traga" curent, cablul se arde.
Alt exelplu. Furt de motorina. Un alt cetatean, sapa un sant pe timp de noapte in care plaseaza un furtun care va lega vagonul de diesel de un butoi in garajul sau. Furtunul, undeva pe la mijloc, e blocat de o piatra grea care a cazut accidental, iar cand cetateanul incearca sa isi aproprieze motorina, acest lucru nu se poate realiza.
In ambele cazuri furtul nu e consumat, putem vorbi de o tentativa, dupa parerea mea, o tentativa perfecta.