avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Activitate 1om

Activitate 1om

Răspuns la discuția uniformizare salariu
Multumesc!
Răspuns la discuția uniformizare salariu
Art. 3 din Legea cadru a salarizarii unitare, actualizata in 2014

Sistemul de salarizare reglementat prin prezenta lege are la baza urmatoarele principii:

c)echitate si coerenta, prin crearea de oportunitati egale si remuneratie egala pentru munca de valoare egala, pe baza principiilor si normelor unitare privind stabilirea si acordarea salariului si a celorlalte drepturi de natura salariala ale personalului din sectorul bugetar;

Nici macar in baza acestui articol nu se pot uniformiza?
In cadrul unei institutii publice exista posibilitatea ca salariile sa se uniformizeze? Este vorba , bineinteles de aceleasi conditii de munca si vechime. Daca da, care ar fi aceea?
Pentru ca exista diferente foarte mari intre vechii angajati si noii angajati, in favoarea celor noi, ceea ce nu mi se pare corect.
Buna ziua,

Lucrez ca bibliotecar intr-o biblioteca judeteana din anul 2000. Din pacate, in anul 2010 n-am mai beneficiat de sporul de fidelitate, din cauza unei legi care s-a dat la inceputul anului. As vrea sa intreb, exista vreo posibilitate ca sa primesc acest spor. pana acum mi s-a spus ca nu exista nicio baza legala in avest sens.

Multumesc