avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Activitate florentina75

Activitate florentina75

Buna ziua! vreau sa va rog sa-mi spuneti daca detin functia de secretar comuna gr I si am atributii in fisa postului coordonare , indrumare , raspundere si control pentru toata activitatea compartimentului de asistenta sociala pot beneficia de spor 25% cf Legii 293/2015? Institutia Prefectului sustine ca ~nu~ ANFP ne raspunde ca daca desfasuram activitati in baza legii asistentei sociale ~da~ , curtea de conturi nu raspunde ne indruma spre ministerul muncii .am facut adresa dar nu am primit raspuns.
Primarul a acordat doar celor din compartiment (2persoane) la 11000 locuitori 25% pe motiv ca eu desi raspund semnez de intreaga activitate ~nu merit ca am functie de conducere si ca trebuie sa raspund si sa semnez ~
in prezent avem infiintat serviciu public de apa si canal fara personalitate juridica in subordinea consiliului local. Acesta trebuie reorganizat in serviciu public de interes local cu personalitate juridica in baza legii 224/2015. In acest caz nr posturi aprobat cf art III din OUG 63/2010 cuprinde si acest serviciu ?
Discuție islaz comunal
Buna ziua! respectuos va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema :
la legea 165/2013 s-a inventariat ca fiind islaz o portiune de teren situata in intravilanul comunei deoarece aceasta figura ca islaz si inainte de lege.In prezent aceste terenuri nu pot fi folosite ca islaz deoarece nu au masa verde structura terenului fiind 80% pietris. Ce trebuie facut ca acest teren sa fie scos din categosria de folosinta islaz intentia dlui primar fiind sa lotizeze acest teren si sa-l atribuie tinerilor pe legea 15/2003. Trebuie solicitat ordinul prefectului pentru diminuare islaz? mentionam ca acest teren nu face obiectul legii pasunilor el fiind in intravilan . Astept raspunsul d-voastra. Va multumesc.
va rog sa-mi spuneti care este cadrul legal pentru a achizitiona un autoturism sau autoutilitara la primarie va multumesc anticipat
Buna ziua!la nivelul comunei noastre functioneaza serviciul de apa si canal in subordinea consiliului local . Acest serviciu se reorganizeaza si se infiinteaza SC Apa si Canal SRL , asociat unic consiliul local . la inceput acestei societati ca sa functioneze ii trebuie bani pentru salarii, electricitate etc Care este modalitatea legala de a da acesti bani de la primarie catre societate. capitalul social mai mare ? transfer? subventie? astept raspunsul d-voastra cu respect!
Răspuns la discuția procedura reclamatii
Va multumesc! Cu respect Florentina
Răspuns la discuția procedura reclamatii
Multumesc frumos incerc sa scriu pe scurt sa nu va plictisesc
in anul 2011 doi unchi au venit la mama (sora lor) si au rugat-o sa mearga la notar sa faca declaratii de renuntare la avere in favoarea mamei in schimb sa le reintroduca gaze, lumina apa ( aproximativ 5000 lei datorii)Zis si facut
au fost la notar au dat declaratii de renuntare si fiindca tot au mers la notar am fost sfatuiti sa dea si declaratii ca nu au venituri pentru a primi ajutor social . In aceeasi zi le-am introdus gaze apoi apa , lumina TV color etc . De atunci si in present acestia locuiesc singuri in acea curte in locuinte separate nederanjati chiar daca nu mai sunt proprietary. Mama le ducea zilnic mancare de trei ori pe zi le platea lumina si toate utilitatile. Insa intr-o zi nu a vrut sa le dea bani de bautura drept pentru care au facut plangere la parchet curtea de apel impotriva notarului abuz in serviciu si impotriva mamei si a mea intrucat sunt functionar public de fals si uz de fals . S-a cercetat si procuroul a zis ca faptele sesizate nu exista Apoi a facut plangere la judecator de camera preliminara si acesta a intors cazul pentru a se cerceta din nou de catre acelasi procuror . Banuiesc ca acesta va ua aceeasi hotarare ca faptele nu exista unde mai poate sa reclame? m-am saturat de stress ma ameninita ca imi va face multeeee reclamatii
Multumesc frumos!
Va rog sa-mi spuneti daca procurorul a dat NUP la un caz iar in urma unei reclamatii judecatorul de camera preliminara a intors cazul la acelasi procurer acesta va da tot NUP unde va mai putea reclama aceasta rezolutie? este vb de procuror curtea de apel
Discuție casa pe hotar
Buna Ziua! avem casa construita pe hotar prin intelegere intre batrani de peste 40 ani. Am facut intabulare in 2001. avem pe hotar 8 m l . Am izolat casa , am folosit materiale scumpe tocmai pentru a avea un aspect frumos sa le placa si vecinilor.Acum ei au carat pamant si au urcat cam 30 cm pe perete (soclu)au pus iarba si pomi si uda cu furtunul la greu. Ce pot face in cazul acesta? Inca nu le-am zis nimic . Va multumesc!
Buna ziua ! doua persoane au primit de la primarie teren pe legea 15/2003 . Dupa ce au scos autorizatia de construire una pentru un lot x cealalta pentru un lot y vor sa faca schimb de loturi si autorizatii . au notare la OCPI una pe lotul x cu nr contract de comodat 001 iar cealalta notare pe lotul y in baza contractului002.
care ar fi procedura legala de schimb? mentionez proprietar terenuri primaria care are si caliatatea de comodant . OCPI solicita rezilierea contractelor si incheierea altora dar AC?