avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Activitate sgioana

Activitate sgioana

Răspuns la discuția incetare concediu crestere copil
sincera sa fiu nu stiu, ar trebui sa fiu in concediu prenatal pentru ca cel mic a implinit 2 ani pe 30.05.215
Ma aflu intr-o situatie dificila, ma aflam in concediu crestere copil pana la data de 30.06.2015 dar pentru ca tatal nu si-a luat o luna libera de la munca concediul a incetat la data de 30.05.2015.
Pentru ca sunt insarcinata si trebuie sa nasc pe 13.07.2015 am luat de la medic concediu prenatal si am fost cu el la munca. Eu am anuntat povestea asta de cand am aflat insa lucrez la stat si locul meu de munca este in alta locatie fata de birourile de personal si salarizare. Bineinteles ca S-a plimbat concediul meu din birou in birou pana in iulie cand m-au chemat sa imi spuna ca nu mi-l pot plati pentru ca sunt suspendata.
In fine povestea e mai lunga dar pentru a formula aceasta intrebare atat este suficient : Am dreptul la indemnizatie de crestere copil pentru ce-l de-al doilea in conditiile in care in luna iunie nu figurez cu venituri dar figurez suspendata de la munca?
freeelis a scris:

1. ITM-ul nu are nicio obligatie legala de a lua legatura cu un angajator, decat in situatia in care se exercita un control asupra acelui angajator.

2. Angajatorul este cel care va duce in eroare , cererea de reluare a activitatii nu are niciun anumit termen prevazut de lege pentru formularea acesteia.

3. In HG nr.500/2011 nu este prevazut niciun termen in privinta transmiterii incetarii suspendarii .

si in conditiile astea ce pot face? dau in judecata ?
am fost la ITM si mi s-a sugerat introducerea tardiva in revisal deoarece orice corecţie a erorilor survenite în completarea registrului se face la data la care angajatorul a luat cunoştinţă de acestea (art. 4 alin. 3din HG nr. 500/2011) , dar ca tine de angajator sa accepte sa le faca . Probabil ca de mila au promis sa intervina cu mentiunea ca nu au puterea sa ii oblige.
Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: Sunt angajata la o institutie de stat, si am fost in concediu de crestere copil pana la data de 30.06.2015. Am primit o hartie prin care am fost informata ca imi incetreaza dreptul la indemnizatie pentru crestere copil incepand cu data de 31.05.2015 pentru ca tatal nu a solicitat 1 luna indemnizatie de crestere copil. Am fost la AJPIS si am intrebat ce pot face si mi s-a spus ca trebuie sa ma reintorc la munca sau, in cazul meu , sa intru in concediu prenatal deoarece concediul de crestere copil inceteaza de drept la data mentionata. Am luat adeverinta de la medicul de familie in care este stipulata evolutia sarcinii , am lasat-o la munca si le-am explicat ca incepand cu data de 30.05.2015 voi intra in prenatal. Am luat si dus concediile medicale pentru lunile iunie si iulie dupa ce le-am luat de la MF. Astazi 07.07.2015 am fost chemata la munca pentru a clarifica situatia deoarece eu figurez ca fiind suspendata pe perioada concediului prenatal si nu imi pot plati concediul medical. Concluzia institutiei a fost ca ar fi trebuit sa fac o cerere de terminare a concediului de crestere copil cu 2 saptamanai inainte de terminarea acestuia iar acum nu se mai poate face nimic, daca nu sunt multumita de raspuns trebuie sa dau in judecata. Eu am intrebat la ITM si mi s-a spus ca se poate face modificarea in revisal cu specificarea ca acum am adus la cunostinta.

Intrebarea mea este cum procedez ca sa dau in judecata ?
Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: Sunt angajata la o institutie de stat, si am fost in concediu de crestere copil pana la data de 30.06.2015. Am primit o hartie prin care am fost informata ca imi incetreaza dreptul la indemnizatie pentru crestere copil incepand cu data de 31.05.2015 pentru ca tatal nu a solicitat 1 luna indemnizatie de crestere copil. Am fost la AJPIS si am intrebat ce pot face si mi s-a spus ca trebuie sa ma reintorc la munca sau, in cazul meu , sa intru in concediu prenatal deoarece concediul de crestere copil inceteaza de drept la data mentionata. Am luat adeverinta de la medicul de familie in care este stipulata evolutia sarcinii , am lasat-o la munca si le-am explicat ca incepand cu data de 30.05.2015 voi intra in prenatal. Am luat si dus concediile medicale pentru lunile iunie si iulie dupa ce le-am luat de la MF. Astazi 07.07.2015 am fost chemata la munca pentru a clarifica situatia deoarece eu figurez ca fiind suspendata pe perioada concediului prenatal si nu imi pot plati concediul medical. Concluzia institutiei a fost ca ar fi trebuit sa fac o cerere de terminare a concediului de crestere copil cu 2 saptamanai inainte de terminarea acestuia iar acum nu se mai poate face nimic. Eu am intrebat la ITM si mi s-a spus ca se poate face modificarea in revisal cu specificarea ca acum am adus la cunostinta. Eu ce pot face ? am nevoie de continuitate in venit pentru concediu de crestere copil pentru al doilea copil. Trebuie sa dau in judecata institutia, daca da, cum se procedeaza?
Va multumesc