Inteleg ca lucrati intr-0 institutie publica. Aici ar trtebui sa aveti intocmita fisa postului care cuprinde atributiunile d-voastra de serviciu. Inteleg ca aceste sarcini nu va sunt atribuite prin fisa postului pe care-l ocupati. Ca atare seful d-voastra (directoarea) nu poate abuza stabilindu-va sarcini cu caracter permanent care sunt pentru alti salariati din institutie. Oricum daca un sabaltern face o greseala la serviciu sanctiunea nu pate fi taierea zilei de lucru. Daca totusi se abuzeaza va puteti adresa la ITM din judetul d-voastra sau direct in Instanta.
Mai nou la mediator se rezolva mult mai simplu si mai rapid astfel de conflicte. Va recomand sa contactati urgent un mediator pentru o mediere in penal.
Va rog sa va adresati, in scris, la ITM si sa cereti un numar de inregistrare iar daca nu va accepta trimiteti sesizarea la ITM prin posta cu aviz de primire. ITM este obligat, prin lege, sa verifice sesizarea d-voastra si sa va raspuinda in scris in termen de maxim 30 de zile. Nu cred ca cei de la ITM isi permit sa incalce legea.
Pentru solutionarea acestei probleme va recomand sa va adresati unui mediator. Astfel de probleme se pot rezolva la mediator in cateva zile, maxim 1-2 saptamani iar costurile ar fi infinit mai mici.
Eu va recomand sa va adresati unui mediator. Aici aveti posibilitatea mult mai rapida si mai putin costisitoare sa va solutionati, amiabil impartirea bunurilor comune dobandite in timul casatoriei.
Angajarea pe perioada de proba presupune ca in prealabil sa se fi incheiat un contract individual de munca intre angajat si angajator iar cu acest prilej se fac cunoscute datele angajatorului, sediul angajatorului, programul de lucru, salariul lunar, etc. Perioada de proba este considerata vechime in munca. Acest contract individual de munca se raporteaza , in revisal, prin grija angajatorului. Pentru mai multe informatii abordati Inspectoratul Teritorial de Munca din judetul in care aveti domiciliul sau resedinta.