avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate geniax

Activitate geniax

Bună ziua.
Va rog mult dacă ma puteți ajuta cu un răspuns.
Ce se poate întâmpla dacă în calitate de medic am eliberat un concediu medical unui pacient venit la consultație, în puseu dureros , blocat fiind de spate , fara adeverinta de salariat, cu recomandarea de repaus pe o perioada de 9 zile plus tratament medicamentos la domiciliu și ulterior dacă durerea nu cedează sa revină la control pt a elibera recomandarea de efectuare investigație RMN. Pacientul după cele 9 zile de CM nu a revenit la control. Acum la 2 ani distanta am constatat ca pacientul în momentul consultație nu avea minimul acela de 6 luni de la angajare in noua lui unitate și fiind în puseu acut dureros nici nu am mai solicitat la momentul respectiv adeverinta.
Care ar fi consecințele?
Buna seara,
Am o masina adusa din Spania in 2008. In 2009 am inmatriculat-o in Romania platind si taxa de prima inmatriculare in valoare de 2000 euro, taxa pe care am recuperat-o ulterior in instanta.
Problema care apare acum este in faptul ca in urma casatoriei mi-am schimbat numele de familie, domiciliul si implicit judetul. Sunt obligata ca in termen de 30 zile sa declar toate aceste date si sa radiez masina intr-un judet si o inmatriculez in noul judet. In aceasta situatie se mai plateste taxa de mediu, de prima inmatriculare?
Si daca nu inmatriculez masina in noul judet si pe noul nume, care ar fi sanctiunile ce le-as putea suporta? Totodata RCA-ul il pot face cu noul buletin si vechiul certificat al masinii?