avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Activitate mihaicr7

Activitate mihaicr7

Răspuns la discuția Pierdere Pasaport
Merci, pentru raspuns!
Le-am trimis un e-mail celor de la Servicii Pasapoarte, insa nu am primit niciun raspuns,
Avand in vedere ca in momentul de fata nu sunt in Romania, cum as putea sa-l declar si cui?

Multumesc mult daca ma poti lamuri cu vreun raspuns!
Buna ziua!

Mi-am pierdut pasaportul, acesta era valabil pana in anul 2018.
In momentul de fata, practic, acesta nu imi foloseste cu nimic, chiar daca l-as detine sau nu, practic, e un document in plus.

Intreabare este: Daca nu il declar la politie suport vreo consecinta?

Cum ar trebui sa procedez in acest caz stiind ca pasaportul in viitorul apropiat nu imi va folosi cu nimic?
Buna ziua.

Va rog daca puteti sa -mi spuneti daca am procedat corect.

Am cumparat recent o masina din Polonia de la o companie.

Reprezentatul companiei mi-a imnanat urmatoarele documente:

Documentul de asigurare a masinii, (valabile in prezent)
Actele de verificare a starii tehnice a masinii conform serviciului tehnic.(valabile in prezent).

Am intrat in posesia bunului si reprezentantul companiei mi-a emis facutra conform platii contravalorii cu cat ne-am inteles.

Insa datorita agitatiei am uitat sa-i dau reprezentantului sa semneze contractul de vanzare-cumparare.
Intrebarea mea? Daca pe viitor voi intampina probleme ca trebuie sa platesc nu stiu ce taxe eventualilor fostiilor propietari sau nu stiu ce surprize o mai avea? Tin sa sugerez ca am contractul de vanzare-cumparare dintre ultimul proprietar si compania de la care am achizitionat vehicolul.

Va multumesc!

Răspuns la discuția Casatorie in Polonia
Multumesc mult! Am sa revin eventual daca o sa intampin alte probleme.
Buna seara! Va rog mult daca imi puteti spune care sunt documentele necesare pentru casatoria dintre o persoana din Polonia (f) cu o persoana (m) din Romania.
Avand in vedere ca nunta va avea loc in Polonia.
Se va respecta regulile din tara de cauza sau persoana de gen feminin trebuie sa vina in Romania sa se inregistreze la Starea Civila?

Iar daca ar trebui sa se inregistreze in Romania care sunt documentele pe care mi le va cere pentru o casatorie legala din punct de vedere juridic.

Va multumesc pentru ajutor!