avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Activitate christian7

Activitate christian7

Mulțumesc frumos!

raluk0207 a scris:

Mai rapid este sa obtineti un certificat de mostenitor suplimentar.
Solicitati de la Primaria localitatii unde se afla terenul: Certificatul pentru atestarea posesiei (Anexa 1) si Procesul verbal de identificare a imobilului (Anexa 2).
In instanta dureaza niste luni bune, chiar si un an.

Singurul act pentru acel pământ este o schiță de cadastru (veche, făcută cu pixul, fără ștampilă) scoasă de la arhive. Deci, cândva, terenul a fost înregistrat pe numele bunicilor...

raluk0207 a scris:

Exista titlu de proprietate sau vreun act pentru terenul respectiv?

Am cumpărat un teren pe care este construită o căsuță, din cărămidă, pe bârne și piatră. În momentul cumpărării pe actele de cadastru nu apare această construcție, pentru că nu avea autorizație. Cum se poate (dacă se poate) înregistra această construcție, având în vedere nevoia unei autorizații (construcție gard, foraj fântână, autorizație construcții, etc.) pentru introducerea electricității? Mulțumesc.
După o discuție cu un avocat, mi s-a spus astfel:
"Mama dumneavoastră, ca moștenitoare directă a bunicilor, deschide acțiune în instanță reclamând acest teren ca nefiind de găsit în nici un act de moștenire. În urma procesului se face act notarial între dumneavoastră și dumneaei"
Cum comentați și această variantă? Este posibilă, mai rapidă sau de preferat să o evităm. Mulțumesc.

raluk0207 a scris:

Trebuie să suplimentati masa succesorala după bunici, cu acest teren.
Va adresați aceluiași birou notarial unde a fost dezbătută succesiunea și solicitați un certificat de moștenitor suplimentar.
Ulterior, întocmiti documentația cadastrala, intabulati certificatul de mostenitor suplimentar și încheiati vanzarea cu moștenitorii bunicilor.

În urma succesiunii bunicilor mei a rămas un teren care nu a făcut obiectul niciuneia din cele două succesiuni. Terenul era (verbal) în întreținerea a patru din șase urmași, copii ai bunicilor. De la aceste patru persoane am cumpărat terenurile moștenite de la părinți (bunicii mei) iar împreună cu acestea (terenurile) m-au sfătuit să caut la arhive și acel teren, iar apoi să fac acte pe numele meu (teren pe care l-am și identificat la arhive, deci l-am găsit).
Întrebare: care este procedura cea mai puțin anevoioasă (și mai puțin costisitoare) pentru finalizarea actelor pentru acest teren (extravilan 3000 mp)?
Mulțumesc.
Discuție taxa de mediu
Dacă autoturismul a fost inmatriculat in leasing in anul 2006 si a iesit din leasing în 2011, dar a fost inmatriculat pe noul proprietar in 2014, taxa de mediu mai trebuia achitată?