avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate AdrianBogdanA

Activitate AdrianBogdanA

Buna ziua.
Un bolnav infectat cu hiv care locuieste in Romania, ar vrea sa se mute intr-o alta tara. As dori sa stiu daca poate aplica in tara respectiva pentru a beneficia de ajutor social si indemnizatia de hrana. Si ce alte drepturi ar avea in alte tari precum Spania, Franta, Germania, Elvetia ?
Buna ziua.
Aș vrea să o dau in judecata pe a doua soție a bunicului matern. Bunicul a decedat și ea nu dorește să se facă succesiunea. Spune că pot merge in instanță daca vreau. Pot obține un avocat din oficiu pentru asta ?
Răspuns la discuția Concediu de odihna
Am această întrebare pentru că ai fost două weekenduri când a cerut să fie liber dar nu a fost platit deloc. Deci nu i-au fost acordate zile de concediu. Iar acum că și-a încheiat activitatea la firma nu a fost platit pentru acele zile de concediu la care avea dreptul.
Buna ziua.

Am un prieten care a lucrat 3 luni la un club, cu contract de munca. Lucra deobicei joi vineri și sâmbătă rar și doar la evenimente speciale și în alte zile, era plătit cu ora. Întrebarea mea ar fi, el are dreptul la zile de concediu platie ? Managerul clubului spune că nu se plătesc zile de concediu.
Răspuns la discuția Succesiune
În momentul actual nu este dezbătută succesiunea. Eu as dori sa o fac. Soția bunicului nu vrea și spune sa mă duc în instanță. Ca sa nu fac asta sau sa încerce și să mă convingă să nu fac pentru că nu ar avea rost mă gândesc că de aia ma mințit.
La notar mi sa spus clar că nu e adevărat că bunicul nu a dat nimic. Și că am posibilitatea sa fac succesiune dar soția nu vrea sa se prezinte la notar. Ci doar in instanță.
Dar ce as mai dori sa intreb, eu pot folosi vreun bun daca nu sa dezbatut succesiunea? Și dacă merg in instanță ce trebuie sa fac ? Cum primesc partea mea de moștenire ? Practic eu in ultimile 6 luni am aflat că e decedat.
Înțeleg.
Dar atunci în cazul meu ce pot face ? Cum pot avea parte de moștenirea de la bunicul meu având în vedere că nu am stiut că a decedat ? Ce pot face ?
Soția bunicului m-a mințit că acesta și-a înstrăinat partea, am aflat acest lucru de la notar.
Și nu vrea sa se facă succesiunea, spune că mă pot duce in instanță daca vreau. Însă aș dori să știu ce șanse am sa câștig și să fiu declarat moștenitor.
În momentul în care bunicul a decedat cine avea datoria sau obligația să anunțe descendenții defunctului că acesta a decedat? Și anume pe mine având în vedere că mama era decedată. Sau pe bunica ( prima soție a defunctului) care era în viață atunci.

Va mulțumesc
Am găsit pe net situații în care moștenirea se poate accepta și după trecerea acelui an de la data decesului
*de la data la care moștenitorul a cunoscut sau trebuia să cunoască legătura de rudenie pe care se întemeiază vocaţia sa la moştenire, dacă această dată este ulterioară deschiderii
Sau ce altceva înseamnă acest paragraf?
Montionez din nou că am aflat de moartea lui abia după 20 de ani.

De asemenea am citit că acceptarea moștenirii se poate face tacit, am înțeles ce înseamnă acest lucru și se poate accepta printr-un act care nu trebuie sa fie neapărat autentic,. Ce înseamnă acest lucru ?

Mulțumesc
Dar nu se poate lua în considerare faptul că nu am știut de decesul lui ?
Și nu ar trebui și noua sotie a bunicului sa fie obligata sa facă succesiunea?
Și tot ea când am luat legătura cu ea m-a mințit spunând că bunicul și-a cedat partea. Dar am verificat la cartea funciara prin notar și mi-a spus că nu e adevărat.
Discuție Succesiune
Buna ziua
Bunica din partea mamei a divorțat de bunicul acum vreo 30 de ani. Bunicul s-a recăsătorit , iar acum 20 de ani el a decedat. Mama mea fica lui a decedat înainte adică acum 21 de ani. Bunica nu a păstrat legătura cu fostul soț și am pierdut cam orice legătură cu el încă dinainte sa moara mama mea. În 2018 am căutat date despre el și am aflat că este decedat de 20 de ani. Recăsătorit fiind are un apartament cu noua sotie. Însă nu știu dacă el e proprietar unic sau a fost achiziționat împreună cu noua soție. M-am interesat și soția lui nu a făcut succesiune. Întrebările mele ar fi: eu fiind fiului fiicei soțului adică a bunicului am dreptul la parte din apartament? Ce pot face daca ea nu vrea să facă succesiunea? Am reușit o singura data sa iau legătura cu ea dar m-a mințit. Eu as putea fără succesiune sa merg sa locuiesc acolo ? Ce se poate întâmpla?
Ce șanse aș avea în instanță , luând în calcul că eu am aflat despre bunicul abia după 20 de ani și nu mi-am acceptat moștenirea ?