Am un credit ipotecar la care am intarziat cu plata aproape 90 de zile din cauza faptului ca mi s-au diminuat veniturile. De fapt, firma nu mai are activitate pentru ca nu s-a mai semnat nici un contract de productie emisiuni tv (aceasta fiind activitatea firmei) de anul trecut. Patronii au acceptat sa ma plateasca 2 ore ca sa nu ma scoata in somaj, inca. Am dus la banca actele doveditoare ale acestei situatii si am solicitat suspendarea platilor pe termen de 6 luni, ceea ce banca a refuzat. Mi s-a spus ca dupa expirarea celor 90 de zile imobilul va fi cesionat automat bancii. Eu ce trebuie sa fac acum? Casa cu care am garantat creditul este o casa de vacanta. Sunt dispusa sa le dau cheile de la casa si sa sting datoria. Sa nu credeti ca ma despart cu usurinta de aceasta casa. Este o mostenire de familie, iar creditul l-am facut pentru a despagubi pe ceilalti mostenitori, urmarind ca ulterior sa fac acolo un proiect imobiliar, casa situindu-se linga pirtia Kalinderu.
Evaloarea casei la momentul creditului acoperea cu mult valoarea creditului.Chiar si la momentul acesta ar acoperii creditul si datoriile acumulate. Dar daca se face acum reevaloare cand este blocata piata imobiliara, cine stie? Ma pot trezi ca imi ia banca si casa si ramin si datoare?
Este posibil ca ei sa tergiverseze formalitatiile si eu sa acumulez datorii in continuare?
Este bine sa astept sa actioneze ei, sau sa preintampin si sa le dau casa de buna voie? Si asta cum? Le dau cheile si gata? N-ar trebui sa-mi dea si mie o hartie? macar ca sa pot incheiea de exemplu contractele de furnizare utilitati, ca doar n-o sa platesc eu mai departe telefon, cablu tv, lumina si gazele.
Si mai este si asigurarea locuintei care are scadenta exact la implinirea celor 90 de zile. Sa ma duc sa-i avertizez ca eu le predau casa si sa-si plateasca singuri asigurarea?
Ce ma sfatuiti?