Mi s-a intamplat si mie la Constanta,ei(societatea sau ce-or fi )au cumparat sau subanchiriat un spatiu de la o firma consacrata de schimb unde oamenii n-au avut niciodata probleme.Vazand totusi un curs f atractiv ( ACESTA ESTE PRIMUL SEMN PT A VA INGRIJORA !!!) am intrebat daca AU COMISION...Au spus NU ceea ce pana la urma este corect si atat.Dupa care mi s-a intamplat exact acelasi lucru ca si dvs.Ma gandeam ca aceasta firma va fi descoperita si eliminata de pe piata.Gresit,ea a mai dainuit acolo un an,pana i s-a dus vestea ca " tzepuieste" si oamenii ii ocoleau sistematic.Legea este inca neclara si pot scapa eventual cu o amenda.Dar cel mai sigur element de a recunoaste astfel de " case de schimb."...ELE INTOTDEAUNA FUNCTIONEAZA IN SPATII F MICI si in plus de asta sunt " dotate " cu BODIGUARD.Acesta este elementul major de recunoastere.
Mi se pare ca este valabila si Declaratia unei persoane pe proprie raspundere ca dvs si cel de pe titlu(numele incomplet) sunteti una si aceasi persoana.Daca ma insel sa ma corecteze cineva.
Am un teren la care trebuie sa ies din indiviziune fiind in total 4 parti.
Cunoasteti cumva daca in afara de taxa notariala,in plus se mai plateste si Taxa catrre Stat similara cu acel 3% impus la instrainarea prin vanzare ? Ar iesi ceva insuportabil .
Stiti cumva daca noul propietar al unui imobil(teren) trebuie sa se prezinte personal la Primaria de care apartine terenul in cauza pentru a face deschidere de Rol Fiscal sau poate sa faca si o cerere prin posta in acest sens catre respectiva Primarie ? Exista un formular tip pt schimbarea de Rol Fiscal,unde-l pot gasi...eventual sa-mi spuneti si CE ACTE trebuie la deschiderea acestui Rol ? Va multumesc :)
Stiti cumva daca noul propietar al unui imobil(teren) trebuie sa se prezinte personal la Primaria de care apartine terenul pentru a face deschidere de Rol Fiscal sau poate sa faca si o cerere prin posta in acest sens catre respectiva Primarie ? Exista un formular tip pt schimbarea de rol fiscal,unde-l pot gasi ? Va multumesc
Domnul "abcdeadi" este cat se poate de clar,va multumesc.
Singurul lucru care ar mai ramane neclarificat,daca propietarul doreste sa vanda ce face ? Se ghideaza dupa procedurile " raposatelor " prevederi ce tin de dreptul de preemptiune ? Adica,anuntul scris al ofertei prin intermediul Consiliului Local, afisarea ofertei,asteptarea raspunsului 7-10 zile...etc sau exista proceduri mai simple in astfel de cazuri pe care nu le gasim nicaieri ? Daca stiti sau ati auzit cum se procedeaza. Va multumesc#-o
Domnul Ghilerdea : Am inteles bine ca trebuie sa astept intre 7 si 10 zile pentru ca cel cu drept de preemptiune sa-si exprime in scris dorinta de a cumpara terenul la pretul solicitat de mine ? Dupa care pot vinde oricui ?#-o
Domnul abcdeadi : Sunteti sigur ? Exista un paragraf intr-o lege in acest sens ? Va intreb ca sa le dau si eu altora vestea asta in caz ca isi umfla muschii ! :D
Pentru a vinde un teren trebuie sa fac un anunt de vanzare prin Consiliul Local avand in vedere ca am vecini,arendas,care au drept de preemptiune cf . Legii 54/1998.Nu am inteles bine care este termenul care trebuie sa treaca de la lansarea ofertei de vanzare pana la expirarea termenului de gandire al eventualilor cumparatori.Am citit 45 zile !!! Unii spun doua saptamani,altii 30 zile...Stiti dvs care este acest termen " de asteprare " ?