Dupa investigatii propii pot spune ca:
- aceasta solicitare este abuziva in situatia in care primaria nu a declarat drumul ca utilitate publica, urmat de procesul de expropiere
- proprietatea publica nu este mai presus de cea privata
- CU se poate ataca in instanta (pana in noiembrie 2017 nu se putea vezi decizia ICCJ 25/2017)
Pe scurt, primaria foloseste terenul meu si imi solicita 5 m retragere din axul drumului care deja se afla pe terenul meu fara sa plateasca nimic.
Ce poti face?
- Actiune in instanta pe contencios administrativ cu plangere in prealabil.
Am fost la primarie (Crevedia, Dambovita) pentru a solicita CU pentru imprejmuirea terenului in vederea obtinerii autorizatiei de constructie. Terenul este de 500mp si este imprejmuit de doua drumuri (comunal si celalalt, de exploatare agricola, devenit strada, conform spuselor functionarului). Unul din aspectele mentionate este retragerea de 5.5m de la axul drumului de exploatatie agricola. Bine, inteleg distanta de drumul comunal dar, nu consider ca ar trebui sa cedez gratuit cei aprox 150mp pentru drumul agricol devenit strada.
Noua strada (drumul de exploatie agricol) este neamenajat, rotile masinilor dau configuratia drumului. Cum calculez axul drumului daca o noua roata de masina de impinge mai stanga sau dreapta de axul drumului. Cum se va face receptia daca maine ploua si toate masinile urca pe iarba?
Orice indrumare m-ar ajuta si daca cunoasteti legile care reglementeaza aceasta situatie. E revoltator sa cedez 150 mp pentru trecerea gratuita din domeniul privat in domeniul public.