avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate florin24

Activitate florin24

Pt tot-eu

Citeste celelalte post-uri si ai sa gasesti raspunsurile la toate intrebarile.
Pai daca tu zici ca ai 0.60 in sange,inseamna ca nu e caz penal!Ramai doar cu legile politienesti,adica 3 luni daca dai reexaminarea ,sau daca ai dreptul la reducerea pedepsei,o luna.Sau fara examen 4 luni.
Va multumesc foarte mult pt raspunsuri!
Totusi cei de la politie tot asa sustin cum ca din momentul in care ti s-a comunicat rezolutia prin care s-a dispus neinceperea urmaririii penale incep de fapt cele 90 de zile de suspendare a permisul,ori la art 100 alineatul 1,lit d din codul rutier scrie cu totul altceva.Un domn de la politia rutiera mi-a spus cum ca aceasta masura se aplica doar persoanelor din alte state,adica li se restituie permisul in momentul in care au primit rezolutia cu nup.
O fi cel de la politie in necunostinta de cauza?
Dosarul meu pt consum de alcool a ajuns la procuror,acum eu sper sa mi se dea neinceperea urmaririi penale dat fiind faptul ca am avut 0.90 respectiv 0.75 la a doua recoltare(in sange),fara accident,si fiind la prima abatere.In cazul acesta in cat timp mi se restituie permisul?Cei de la politie au zis ca din momentul in care primesc sentinta acasa incep de fapt cele 3 luni de stat pe margine. In 9 februarie mi-a fost luat permisul,abia deunazi a ajuns dosarul la Parchet,poate mai sta la Parchet vreo luna sau cine stie+inca 3 luni,imediat e jumate de an.In regulament scrie altceva,sau cel putin asta inteleg eu: "Restituirea permisului de conducere se dispune de catre seful serviciului politiei rutiere pe raza careia a fost savarsita fapta, la cererea titularului, in baza rezolutiei sau, dupa caz, a ordonantei procurorului prin care s-a dispus neinceperea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarirea penala ori incetarea urmaririi penale, in baza hotararii judecatoresti ramase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contraventiei a fost anulat ori ca urmare a incetarii masurii de siguranta prevazute la art. 112 lit. c) din Codul penal, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare " Cam asta scrie in regulament.Poate cineva sa ma lamureasca mai exact?Sau daca sunt ceva portite de a scapa mai iute?
Cel mai bine ar fi fost sa nu beau la urma urmei,da mnoa,prost ii omul tare rau uneori.
Nu stiu de ce nu se fac niste campanii de constientizare a oamenilor asupra a ce inseamna a consuma alcool la volan,si a intregului proces care trebuie urmat.Eu sigur sunt bagat in sperieti de treaba asta si abia acum constientizez ceea ce inseamna intradevar sa consumi alcool si apoi sa conduci.
Va multumesc anticipat!
M-am prostit si eu zilele trecute si am baut,m-am urcat la volan.:(In aerul expirat a iesit 0.49,la Medicina legala 0.90 si respectiv 0.75 la a doua recoltare.Intrebarile mele sunt:
S-ar putea sa primesc "fara neinceperea urmariri penale" dat fiind faptul ca am depasit cu doar 0.10 limita si sunt la prima abatere???
Fapta aceasta atrage dupa sine si anularea permisului?
La ce amenda sa ma astept?
Am jurat ca nu am sa ma mai urc la volan pt nimic in lume daca am sa consum produse alcoolice.
Va multumesc anticipat pt raspunsuri