Eroarea de fapt inlatura sau nu raspunderea civila?
daca te referi la raspundrerea civ. delictuala - NU
in civil , eroarea de fapt ( dar si de drept) este o cauza de anulare a unui act juridic civil ( viciu de consimtamant)
Nu, ma refer la eroarea de fapt, ca si cauza de inlaturare a caracterului penal al faptei. Are consecinte si asupra raspunderii civile?
Exista instigare numai daca:
a) instigatorul actioneaza cu intentie directa
b) instigatul a inteles intentia instigatorului
c) instigatul a trecut la savarsirea faptei si i se poate retine cel putin o tentativa pedepsibila
b.
Eroarea de fapt inlatura sau nu raspunderea civila?
[si activa si pasiva ( de ex daca se conexeaza doua cereri de ordonana )--- nu se poate formula o cerere de interventie fortata
Si eu am zis la fel, dar o grila de anul trecut la INM nu avea acest raspuns...
Grila era asa
In cazul ordonantei presidintiale:
a. nu este admisibila cererea de chemare in garantie
b. valoarea bunului este intotdeauna irelevanta in stabilirea competentei de solutionare a cererii in prima instanta
c. nu este admisibila coparticiparea procesuala activa.
In legatura cu pretestarea ce se va organiza in perioada martie - aprilie la mai multe universitati....[ link extern ] .
Am o intrebare, pentru cei care au mai dat la INM si anume cat a fost taxa de inscriere? La facultatea mea se vehiculeaza sume precum 20 milioane de lei vechi...Mi se pare exagerat...Poate stiti voi mai mult! Multumesc!
Buna, dragi colegi de suferinta si urmaritori ai forumului. As dori ajutorul vostru, daca se poate. Poate nu am observat eu, dar nu vad nicaieri pe site-ul INM -ului tematica de anul trecut. Eu o am scoasa de mai de mult, dar voiam sa mai verific odata....Daca poate cineva sa ma ajute, sa-mi trimita macar un link.Sunt sigura ca e de folos mai multor persoane. Multumesc! Toate bune si spor....
Ma bucur sa descopar multi colegi de suferinta...Astept cu nerabdare toate stirile legate de admiterea INM 2009. As dori, inainte de toate, sa va rog sa-mi spuneti de pe ce carte se invata la Procedura Civila in Bucuresti si, daca se stie, care sunt catile mai apropiate de formularea grilelor...eu sunt studenta la iasi si ma tem ca nu cumva sa ratez examenul pt ca sunt obligata sa invat din cartile de aici. Multumesc mult! Spor la invatat!