avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate B.Ile

Activitate B.Ile

Multumesc pentru raspuns insa nu stiu care sunt pasii ce trebuie urmati pentru acest lucru. Mentionez ca cei de la Casa de pensii au spus ca nu se dau banii retroactiv si ca marirea pensiei se va face printr o decizie incepand probabil cu data la care am depus eu adeverinta, adica martie 2019. Cum ramane cu anii in care nu i au luat in calcul aceste norme desi adeverinta a depus o si tatal meu cu ani in urma.
Oh, asta este o mare problema pentru mine deoarece nu stiu exact. Nu am decat decizia de pensionare de la acea data, acum aproximativ 12 ani. Pot solicita in vreun fel de la dosarul lui?
Buna ziua,
in urma cu aproximativ o luna am solicitat de la Casa de Pensii recalcularea pensiei tatalui meu pe baza unei adeverinte care contine normele de CAP. Ca urmare a acestui fapt, pensia tatalui meu a crescut cu 368 lei. Intrebarea mea este daca pot solicita banii pentru anii in care tatalui meu nu i s-au acordat. Mentionez ca adeverinta a fost dusa si cand tatal meu a indeplinit conditiile de pensionare, odata cu restul documentelor solicitate pentru dosarul de pensionare. Multumesc!
Buna ziua,
Conform datelor din cartea de munca si a adeverintei eliberata de primaria comunei in care locuieste tatal meu, in perioada 1981-1988 se suprapun anii lucrati, cu normele realizate la CAP. De asemenea in perioada 1967-1980 are doar norme efectuate la CAP. In decizia privind acordarea pensiei pentru munca depusa si limita de varsta, nu se specifica nimic nici la suprapunere sect. STAT+AGRIC, nici la SIST NEINT-AGRIC nici la nici la cotizare sistem agricol. . Imi este neclar, acest lucru inseamna ca anii de munca la CAP (18),nu au fost calculati la pensie? sau nu trebuia sa primeasca o pensie separata pentru aceasta perioada? Multumesc.