Bună ziua, nu am cale de acces la o livadă, în trecut a existat o casă bătrânească și acum nu mai am acces pe nicăieri să ajung la acea suprafață de teren. Mă interesează un avocat din zona Sv-Bt și dacă aveți idee care ar fi onorariul? Cineva mi-a spua 3000 lei pentru a se face cale de acces, este exagerat. Mulțumesc
Mătușa are locuința ei, și alte bunuri. Aceasta suprafață de teren, o avea la mine la țară, adica la 200 km de adresa ei de domiciliu, și ei nu-i trebuia și mi-a donat-o mie care am domiciliul acolo în localitate.
Verișorii sunt copii ei, în donație nu am clauză de întreținere sau altele, nu a avut pretenție la nimic.
Pe mine ma interesează dacă după moartea ei pot avea ceva suprize?
Mătușa mea nu a avut pretenție la nimic, este o anumită perioada după moartea ei în care poate fi atacata donația de câtre copii? Ca idee vreau să fiu “protejat” oarecum, deși nu se știe niciodată cum se poate schimba omul. Vă mulțumesc și mii de scuze pentru întrebarea incompletă, din cauza locului de muncă nu am putut detalia.
O mătișă mi-a donat o suprafață de teren, după moartea ei, dacă verișrii mei le vin “o idee” să-mi ia acea suprafață de teren, pot? Mătușa trăiește momentan, și sotul ei la fel. Mulțumesc
Nu am nici o clauză de întreținere sau ceva asemănător și nu a avut nici o pretenție la nimic.
Teren fără cale de acces.
Bună tuturor, am nevoie de un sfert, de ajutorul vostru.
Am cumpărat de la mătușa mea o suprafață de teren de 16 ani, în urmă cu 30-40 ani a existat o casă acolo ce între timp a fost demolată, pe vremuri exista un dumușor de acces de la strada principală până la proprietare ceea ce între timp a dispărut acel drumușor. Ce pot face în această situație să am din nou cale de acces, am fost la primărie și m-am uitat pe schițele actualizate acum, și nu apare acel drumușor, dar a existat pe vremuri că bunicii nu au "zburat".
Ca idee, informativ...cât ar lua un Avocat pentru a rezolva această problemă.? Mulțumesc
Acces suprafață teren intravilan.
Buna ziua, am și eu o problema dacă mă poate ajuta cineva.
Am o suprafață de teren intravilan și nu am acces la ea, vecinii nu ma lasă să intru pe suprafață lor de teren, vreau să precizez că în trecut a fost o casa bătrâneasca și când bunicii erau în viață, exista o cale de acces, acum nu știu cum s-a făcut că nu mai există aceasta cale.
Ce pot face în aceasta situație și cât m-ar costa ca idee? Mulțumesc
Teren intravilan fără cale de acces,
Va rog sa ma sfătuiți ce pot face în problema mea, am cumpărat un teren intravilan și nu am cale de acces la el, menționez ca acum 30 de anu a fost casa construită pe el.
Terenul este intabulat dar nici unu din vecini nu îmi permite accesul la el...am un vecin ce are o suprafață de PĂȘUNE.
Ma poate ajuta un avocat și cqt ma-ar costa cu aproximație și cât durează? Cu respect
Va rog sa ma ajutați cu o problema.
Matusa mea trebuia sa aibă 70 de ari, când am fost în urma cu câteva luni la primărie am observat ca are titlul doar pe 16 ari, diferența de teren nu o are pe titlu doar pe registrele de acolo.
Cei de la primărie a pus-o sa faca o cerere pentru a primi și diferența de teren care ai lipește si a trecut 4 luni și nu a primit nici un semn de la primărie.
A zis ca vine sa cauta o suprafață de teren, sa o măsoare și sa trimita la făcut titlu.
Ce poate face in aceasta cauza ca să accelereze procesul? Poate acționa în instanta?
Cred ca încearcă sa tragă de timp cei de la primărie.
Menționez ca eu am în grija acest teren și eu plătesc impozitul , vrea matusa sa scoată diferența de teren ca să o cumpăr eu. Mulțumesc