Buna ziua!As dori sa ma ajutati si pe mine sa inteleg exact ce trebuie sa fac.Am urmatoarea speta:la data de 26 septembrie 2010, am fost oprit de un echipaj de politie pentru control, pe sos. Giurgiului.Mi s-a intocmit proces verbal de conducere pe drumurile publice cu o alcolemie de 0,77%.Deoarece am refuzat recoltarea de probe biologice, mi s-a intocmit dosar penal. In decembrie 2011, am fost judecat si am primit 1 an si 4 luni cu suspendare. In cursul zilei de ieri, am primit urmatoarea nota de la BPR. O scriu intocmai: " In conf. cu preved. art.114 alin.1 lit b din OUG 195 2002 republicata, in baza sentintei penale nr 3092 08.12.2011 a Jud. Sect.4 Bucuresti, definitiva prin nereculare, s-a dispus anularea permisului de conducere seria VT..., eliberat de autoritatile italiene. Conform prevederilor art.203 alin.4 din HG 13922006 (Regulamentul de aplicare a OUG 1952002 republicata), permisul de conducere a fost transmis Directiei Rutiere, in vederea inaintarii acestuia catre autoritatea competenta care l-a eliberat."
Intrebarile mele sunt: autoritatile romane pot anula un permis de conducere eliberat de un alt stat?eu ce trebuie sa fac in continuare pentru a obtine dreptul de a conduce? Mentionez ca eu detin si permis romanesc care este expirat din 2008, pot cere, eventual reinoirea acestuia?
In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat. O zi buna!
Spune-mi te rog ce și făcut sunt in aceiași situație ca și tine am avut permis italian dar am fost prins baut in România au trecut deja 2 ani daca merg după el in Italia după el mi-l mai dau ? Multumesc