avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate NicJo

Activitate NicJo

Buna ziua

Urmeaza sa construiesc o casa la tara. Constructia va avea 48 mp.
Stiu ca anul trecut se discuta despre o noua lege care sa permita construirea caselor pana in 150 mp fara autorizatie.

Stiti cumva daca legea s-a adoptat? Nu am gasit nicaieri pe net daca imi mai trebuie autorizatie sau nu.
Răspuns la discuția Mostenire cu datorii

adriandimitriu a scris:

verificati daca nu cumva primaria a deschis succesiunea

Nu a deschis.
Revin cu detalii. Cei de la primarie mi-au trimis mai nou decizie de impunere si la contribuabil au trecut numele bunicilor decedati de 30 de ani si numele meu!

E legal sa faca asa ceva avand in vedere ca nu s-a facut nici o succesiune? Nu detin nici un act, nimic.

Eu nu vreau sa accept mostenirea respectiva. Suma datoriilor este mult prea mare. In toti acesti ani primaria a trimis somatii bunicilor decedati si datoriile nu s-au prescris.

Dupa 30 de ani de la moartea bunicilor si 16 de la moartea tatalui se poate considera renuntare frauduloasa? In conditiile in care eu nu am avut absolut nici o legatura cu bunicii sau tatal? Abia acum am aflat aceste lucruri.
Da, in toti acesti ani primaria a trimis somatii, ultima trimisa fiind in 2019. Nu inteleg cum au trimis atatea somatii avand in vedere ca tatal este mort de 16 ani si bunicii ( pe numele caruia au fost emise somatiile ) morti de zeci de ani.

Eu neavand absolut nici o legatura cu tatal in toti acesti ani, nu inteleg de ce acum imi trimit mie notificare dupa 16 ani pentru acele impozite si taxe.
Chiar daca in toti acesti ani s-au trimis somatii/titlu executoriu pe numele bunicilor mei decedati de zeci de ani?
Buna ziua,

Parintii mei sunt divortati de peste 30 de ani. Nu am avut absolut nici o legatura cu tatal meu. Nu i-a pasat, nu a platit pensie alimentara, nimic.

Recent am primit o notificare de la primaria localitatii in care a locuit tatal meu prin care mi se cer documentele de proprietate pentru casa in care tatal meu a trait pentru taxe si impozite.

De la primarie am aflat ca tatal este decedat de 16 ani.

Casa in care tatal meu a trait a apartinut parintilor lui, respectiv bunicilor mei.

De asemenea tot de la primarie am aflat ca taxele si impozitele aferente proprietatii respective nu au mai fost platite de zeci de ani. In actele primariei figurand bunicii mei de unde eu inteleg ca tatal meu nu a facut succesiunea. Bunicii sunt si ei decedati.

Cum eu nu am avut nici o legatura cu tatal nu am stiut de atatia ani ca a murit, nu s-a facut nici o succesiune si nu detin nici un act de proprietate.

Nu inteleg de ce primaria imi trimite o notificare dupa 16 ani de la deces. Cand nu s-a facut succesiunea nici macar dupa bunici.

Mentionez ca tatal meu a fost unicul mostenitor al bunicilor iar eu fiind unicul mostenitor al tatalui meu m-ar interesa sa fac succesiunea dar, nu stiu cum se procedeaza cu datoriile neplatite de atatia ani.

Dupa ce ca nu l-a interesat niciodata de mine si nu a contribuit cu nimic nu mi se pare normal sa platesc acele datorii.

Cum ma sfatuiti sa procedez in aceasta situatie? Ce se mai poate face dupa 16 ani?