avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate Irinapalad

Activitate Irinapalad

Buna ziua!

As dori putin ajutor legat de interpretarea Hot 344/2019, referitor la obligatia de a achita taxa de habitat pentru Zona Sector 2 Bucuresti.
In speta, un SRL cu sediul social in sector 2 este obligata sa achite taxa de habitat, in conditiile in care mentiunea de la ORC arata ca la sediul social nu se desfasoara activitati.
In acest sens, administratia blocului unde isi are sediul societatea, precum si locatara de la adresa respectiva au declarat ca la adresa sediului nu se desfasoara activitati si nu sunt persoane suplimentare inregistrate la cota de intretinere.
Sustinerea DITL s-a bazat pe faptul ca SRL are inregistrat sediul social la adresa din Sector 2, insa, din ceea ce am citit, nu este suficienta doar inregistrarea de sediu social ci este necesara si desfasurarea unor activitati la sediu.
O contestatie la somatia de plata a DITL poate fi de succes, in conditiile in care societatea a declarat la ORC ca desfasoara activitati doar la terti, avand in motivare si declaratiile asociatiei de locatari si proprietarei imobilului?

Va multumesc!