avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate clau21diu

Activitate clau21diu

Discuție Întrebare TVA
Nu știu dacă este locul potrivit, dar mă gândesc că găsesc și contabili pe aici. Am cumpărat niște produse din Mare Britanie, dar acestea au fost livrate de la depozit din UE și s-a aplicat taxarea inversa. La inregistrarea facturii cu declarația 390 nu pot înregistra pentru că furnizorul are VAT GB. Cum se poate rezolva acest lucru? Mulțumesc pentru eventuale raspunsuri
Răspuns la discuția Întrebare chirie
Mulțumesc pt răspuns! Nu au fost niciun fel de probleme cu proprietarul doar că planurile mele de viață au luat o alta întorsătură.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Depinde de clauzele prevazute în contract, dacă exista sau nu penalități trecute pt astfel de situații,etc.Mergeti cu contractul la un avocat pt o consultație în cazul.in care prevederile din contract nu sunt clare..

Buna ziua! Am următoarea situație. Am inchiriat acum 3 săptămâni un apartament. Am făcut contract pe un an și am platit chiria in avans pe 3 luni + garanția. Daca vreau sa închei contractul îmi pot recupera lunile plătite în avans și să pierd doar garanția? Nu știu cum se procedează.. mulțumesc!
Răspuns la discuția Nelamurire constructie
Mulțumesc mult pentru răspuns! Așa voi face.

POPA GHEORGHE a scris:

Cereti autorizatie de ctie. in baza unui proiect tehnic intocmit de o firma autorizata, care prezinta ceea ce doriti sa construiti pe respectiva fundatie.

Buna ziua! Am o nelamurire. Acum 1 an si jumatate am cumparat un imobil, iar pe terenul acestuia se mai regaseste o fundatie de beton pentru care nu s-a emis autorizatie de constructie de catre vechii proprietari. Cum as putea eu sa intru in legalitate cu aceasta? multumesc!
multumesc mult pentru raspuns dle Grama. Intrebarea era daca mai trebuie sa ofer ceva persoanei fizice inafara de dispozitia de plata. multumesc!
Și înafara de întocmirea borderoului intern de achiziție și dispoziției de plata către PF ce ar mai trebui întocmit? Nu am fost lămurit de contabila mea
Buna ziua! Am o nelamurire. In cazul in care o persoana juridica cumpara de la mai multi vanzatori persoane fizice bunuri (in speta carti) ce obligatii fiscale are? Inafara de inregistrarea in contabilitate a bunurilor prin borderoul de achizitie? Din punct de vedere al impozitului trebuie retinut la sursa impozitul? sau vanzatorii au obligatia sa isi declare venitul? e prima oara cand ma lovesc de o astfel de situatie.
Răspuns la discuția Intrebare vanzare imobil
Nu facem pe nicio incredere. Se face contract la notar pentru cei 30.000 euro eventual cu o garantie pe altceva. Banca isi pune ipoteca pe imobil pentru 190.000 restul banilor nu mai priveste banca pentru ca contractul cu banca se incheie pentru cei 190.000 respectiv ipoteca.

raluk0207 a scris:

Sa căutați alt cumpărător, care are toată suma sau cel puțin o parte din ea.
Sau, actualul cumpărător sa găsească o soluție sa va achite cei 30.000 euro la momentul încheierii contractului. Nu in 12 luni. Sa se împrumute din alta parte, sa ia un alt credit de la alta banca etc.
Banca nu o sa accepte ipoteca de rang 2 și nici "codița" de 30.000 euro, pe care o sa v-o dea Cumpărătorul în decurs de 1 an.
Nu se poate aduce in garanție și ipoteca un imobil pe care nu l-ai plătit integral și nu e al tău.
Iar sa faceți pe încredere (adica sa spuneti ca ati primit deja diferenta) exista 99% șanse sa nu va mai vedeți cei 30.000 euro niciodată.

Răspuns la discuția Intrebare vanzare imobil
Pai si care ar fi situatia cea mai ok dpdv legal si moral pentru a-mi achita aceasta suma in conditiile in care banca nu accepta ipoteca pentru suma datorata mie?

raluk0207 a scris:

Cum adica alt contract?
Actul e unul (vanzarea), iar prețul total e 220.000 euro.
Nu aveți cum sa faceți 2 vânzări pentru același bun.
30.000 euro, totuși nu sunt 3 lei. Este o siguranță și pentru dvs sa aveți un drept de ipoteca.