avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Activitate oatanase

Activitate oatanase

Buna ziua,

In ultimii ani am trait in mai multe tari si ca urmare am tax ID in 3 tari. Este legal sa declar venturi diferite in tari diferite?

De exemplu am un cont la un broker deschis din perioada in care ma aflam in Romania deci tara de rezidenta este Romania, un business cu un produs lansat pe Amazon pe care l-am creat cand ma aflam in Franta si acum muncesc pentru o companie din Canada.

Este legal sa declar cele 3 venituri in 3 tari diferite? Mentionez ca primele 2 sunt venituri pasive relativ mici, de cateva mii de euro pe an.

Multumesc!
Va mulțumesc mult pentru răspuns!
Nu, in contractele de vânzare-cumpărare nu e trecuta decât suprafața locuibila. Exista rubrici pentru dependințe si alte lucruri de acest gen, dar toate rubricile sunt barate. Probabil au fost niște "detalii" pentru CFR pe care au omis sa le menționeze. Totul a fost foarte superficial, contractul are doar o pagina fata-verso.
In evidenta CFR clădirea era compusa din aceste doua apartamente, iar când acestea au fost vândute probabil CFR a considerat ca nu mai e nevoie ca aceasta clădire sa fie in inventarul lor.
Care sunt condițiile care trebuie îndeplinite pentru a invoca uzucapiunea de 30 ani? Nu cred ca mai exista vreo alta soluție pentru intabulare atâta timp cat CFR nu mai are ce sa ne vândă.
Buna ziua,

In 2005 am cumparat de la CFR un apartament intr-o locuinta de serviciu dar nu reusim sa il intabulam.

Clădirea se compune din parter, etaj si pod, cu un apartament la parter si un apartament la etajul 1.
Locuim in apartamentul de la etajul 1, cu chirie, din 1993 pana in 2005 când l-am cumpărat. Ușa de acces prin casa scărilor a apartamentului de la parter a fost zidita înainte ca noi sa ne mutam in aceasta casa pentru ca apartamentul de la parter are intrare separata, prin exterior. Astfel, noi am încuiat mereu ușa de la intrarea in casa scărilor deci practic din 1993 suntem unicii utilizatori ai casei scărilor si a podului. Vecinul nu a avut si nu a revendicat niciodată acces la acestea. In 2005 CFR nu ne-a vândut decât cele 2 etaje: noua, etajul 1 si vecinilor noștii întreg parterul. Casa scărilor si podul nu sunt cuprinse in niciun act de vânzare cumpărare, nici la noi nici la vecini. Acum încercam sa intabulam apartamentul așa cum îl folosim din 1993 dar nu reușim. După multe eforturi, in 2017 am reușit sa intabulam întreaga clădire in favoarea CFR. Am încercat sa cumpăram si casa scărilor si podul dar de la ei dar CFR spune ca nu mai are ce sa ne vândă pentru ca întreaga clădire a fost radiata din inventarul lor in 2005.

Cum ne sfătuiți sa procedam? In curând se împlinesc 30 ani de când locuim in acest apartament si încuiam ușa de la întărea in casa scărilor. Putem introduce acțiunea in uzucapiunea de 30 ani?

Va multumesc!