avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Activitate Vlad.IB

Activitate Vlad.IB

Bună ziua,

În anul 1970, casa străbunicului meu a fost confiscată de stat pe motive economice. Casa a fost ulterior răscumpărată, mai puțin o cameră, în urma refuzului chiriașului de atunci. Acea cameră a intrat în domeniul privat al primăriei și este închiriată ca locuință socială. Camera nu a putut fi retrocedata în baza legii 10/2001.

Camera are o suprafață de 25mp, are 2 pereți comuni cu casa mea (sub avelasi acoperiș) și nu beneficiază de apă curentă, gaze sau canalizare. "Toaleta" este lângă peretele meu (la aproximativ 2-3 metri) , însă este amplasată tot pe terenul meu, pe are primăria l-a inclus în contractul de închiriere. Așa a fost dintotdeauna. Am avut numeroase discuții cu actualul chiriaș și am depus multiple plângeri, însă s-au lăsat doar cu avertismente.

Înțeleg că acest chiriaș a stat poate toată viața aici și primăria nu vrea să își bată capul cu o alta locuință socială.

Doresc ca la expirarea contractului de chirie sau poate chiar mai devreme să cumpăr acea cameră, pentru reîntregirea proprietății și pentru liniște. Conform legii 114, acea cameră nu îndeplinește condițiile minimale, deci ar trebui scoasă din circuitul locativ.

De asemenea, dacă cer eliberarea terenului, nu ar mai avea nici toaletă sau spațiu pentru găini, lemne, cățel.

Poate primăria să ia această decizie au este nevoie de o hotărâre judecătorească? Am găsit câteva hotărâri din 2008 sau 2010 date de Consiliul Local Iași prin care decideau acest lucru pentru unele locuințe, deci consider că există un precedent, la fel și câteva mențiuni ale legii 114 în hotărârile judecătorești.

Mulțumesc,
Vlad