avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Activitate titinad

Activitate titinad

Intrebarea este ; judecatorul analizeaza daca refuzul meu este justificat sau nu , sau suplinesc consimtamantul cu ochii inchisi la asemenea cereri .
Din inscrisurile depuse :
Rapoarte de monitorizare DGASPC S4 : au concluzionat dupa aparitia refuzului intempestiv si nejustificat al minorului de-a petrece timp cu mine că „ având în vedere vârsta minorului, refuzul de a-și însoți tatăl, nu poate fi pus doar în sarcina copilului” precum si faptul ca „nu au fost observate elemente care sa conduca specialistii institutiei la ideea ca minorul a fost pregatit/sustinut emotional de catre familia materna( mama, bunica) in vederea adaptarii la noul program de relatii personale....copilul nu a oferit motive sa justifice aceste refuzuri”.

Sentinţă civilă .2023 - mama: „manifestă un comportament posesiv în relația cu minorul...constituie factori de risc pentru copil, ce ar putea determina înstrăinarea acestuia de tatăl lui, instanța opinează că este necesar că această conduită să fie combătută/contracarată, or acest lucru se poate realiza doar prin prezența constantă a tatălui în viata baietelului”.

Raport de consiliere psihologică judiciară dispus prin Sentinţa Civilă nr. exista indicii privind expunerea minorului la acte de manipulare verbala si psihologica...cu scopul de a atrage definitiv minorul de partea sa, prin corupere si alienare parentala, de a-l indeparta de parintele nerezident”

Este cel putin socanta motivarea ;Instanţa apreciază că se impune, totodată, protejarea vieții de familie a minorului în sensul că trebuie să i se acorde acestuia posibilitatea de a merge împreună cu mama acestuia inclusiv în călătorii în străinătate.




Am si eu o nedumerire : judecatorii pe „ordonanţă preşedinţială - suplinire consimţământ” , plecare in vacanta , nu analizeaza ”interesul superior al copilului”?!
Nu vad de ce mai depunem intampinare , de ce depunem probe la dosar ?de ce ne mai prezentam in instanta ?
Pe scurt : Mama incalaca de 14 luni o sentinta defintiva in care era stabilit atat programul de relatii personale cat si un program de consiliere prin DGASPC. De 14 luni nu am petrecut niciun minut cu minorul iar mama a refuzat sa se prezente la sedintele de consiliere din vara anului 2023.
In acest moment iulie 2024, in cadrul dosarul de executare silita , s-a incuviintat consilierea psihologica a minorului art. 913 pentru o perioada de 3 luni de zile, dar mama e preocupata de din nou de vacante nu de starea emotionala a copilului .
Consider că respectarea setinţei civile, referitoare la programul de legături personale si consilierea psihologică a minorului reprezintă drepturi fundamentale ale minorului, si desigur superioare celui de a călători în străinătate.
Mama s-a plans instantei ca ,eu parinte nerezident, care nu imi vad copilul de 14 luni „ii afectez continuitatea si calitatea timpului petrecut de ea cu minorul „ si .....judecatorul a zis da...asa este .!?
Chiar nu se uita pe niciun document atasat ? Din documente se poate trage concluzia ca minorul este manipulat emotional si psihologic de cel putin 2 ani
Mi-au trimis oficial informatia ca nu au gasiti toate documentele solicitate ca urmare a unui incendiu din 2017 la firma de arhivare . Ce pot face in acest caz .
Angajatorul mi-a trimis o informatie in acest sens cu lunile /anii pentru care nu au gasit documente
Am cerut fostului angajator adeverinta pentru salariile brute pentru perioada anterioara date de 1.04.2001 , si anume pentru anii 1974 - aprilie 2001. Din cei 27 de ani pentru care solicitasem informatiile lipsesc aproximativ 16 ani , angajatorul afirma ca arhiva a ars intr-an incendiu in anul 2017. Diferenta este una majora intre salariile trecute in cartea de munca si salariu brut lunar din statele de plata , avand in vedere ca am lucrat intr-o sectie de productie cu flux continuu , in trei shimburi cu multe ore suplimentare si in acord global.
Ce pot face in acest caz ?
Cine plateste psihologul numit de instanta in cazul executarii silite cu minori ?
Răspuns la discuția Erori buletin calcul pensie
Multumesc pentru raspuns .

In 2014 cand am trecut de la pensia de invaliditate la pensie limita de varsta , am solicitat un buletin de calcul .
In urma verificarilor facute , am constatat erori in buletinul de calcul in raport cu inregistrarile din cartea de munca dar
cel mai socant chiar cu punctajele din Certificatul privind stagiul de cotizare eliberat de CNPAS pe anul 2005 , ceea ce a determinat stabilirea eronata a punctajului mediu anual si implicit al pensiei .
Punctajul din buletinul de calcul pe anul 2005 nu corespunde cu punctajul anual din certificatul eliberat chiar de CNPAS pe anul 2005 , si anume :
Certificat CNPAS noiembrie 2005 : total venit asigurat 4605 = 4,52802 nr.puncte de pensie /luna .
Buletin de calcul noiembrie 2005 :suma contributiva de numai 1795 ( ?!) = 1,76500 nr.puncte de pensie/luna

Am facut contestatie in 2015 , dar nu am primit vreun raspuns in tot acest timp !
Cum se transmit documentele intre dgaspc- uri de sector in Bucuresti ?

In cazul unei executari silite art.913 cpp , pv incheiat de executor cu dgaspc sector 3 , nu este de gasit la dgaspc 6 , acolo unde locuieste acum minorul . Dupa mai mult de 3 luni ,si doar dupa demersurile personale :telefoane , petitii , mailuri , cele doua institutii se acuza intre ele - una spune ca ea a trimis pv , cealalta ca nu a primit pv .
Aceste institutii de "protectie a copilului " nu dispun de proceduri clare de transmitere a documentelor de o importanta majora ?
Cum pot afla cine este de vina pentru aceasta intarziere de deschidere a actiunii in instanta ?

Am fost pensionata de invaliditate gr.3 in decembrie 2005 , cu o vechime de 31 de ani si 9 luni ,depasind stagiul completde cotizare care era atunci de 29 de ani si 6 luni.
Am mai lucrat apoi aproxim.3 ani cu 4 ore /zi , si in ianuarie 2014 am trecut la pensie pt limita de varsta cu vechime de 39 ani si 4 luni .
Vreau sa stiu daca anii lucrati in perioada de invaliditate pentru care am platit CAS , primesc puncte de stabilitate .