Am facut greseala de a-mi face cont pe un site matrimonial, "Academic Singles" in data de 7 Martie 2023. Am platit un abonament de 4 saptamani care costa in jur de 60 de lei. Cand luna s-a apropiat de final am vrut sa-mi dezactivez contul pe site, dar accesand butonul "stergere cont" acesta nu functiona si imi scria jos ca pentru a-mi putea fi sters contul, va trebui sa iau legatura cu ei prin adresa lor de email.
Le-am trimis un email prin care le-am cerut sa-mi dezactiveze contul iar raspunsul, iar ei mi-au scris ca imi vor sterge contul in 7 zile si ca abonamentul se va reinnoi automat si ca se vor percepe taxe suplimentare. Ziua urmatoare am primit mesaj pe telefon cum ca s-a incercat o tranzactie nereusita in valoare de 300 de lei, eu avand mai putini bani pe card in acel moment. Mi-am dat seama ca ei au fost si mi-am anulat in acea zi cardul ca sa-mi fac altul. Nu se justifica deloc motivul pentru care au incercat sa-mi traga de pe card o suma de 5 ori mai mare fata de abonamentul initial pe care l-am avut. Si in plus, daca eu le pun intrebari pe email ca sa aflu ce taxe suplimentare imi cer, de ce mi-au reinnoit abonamentul fara acordul meu si de ce suma pe care mi-o cer este mult mai mare fata de un abonament normal, ei imi trimit email-uri care par scrise de niste roboti unde ma ameninta ca daca nu le dau date care sa-i ajute sa incaseze banii sau nu le platesc eu prin banca, cazul meu va fi trimis unei agenții de colectare a datoriilor externe. Acest lucru va duce la costuri suplimentare și imi va afecta negativ ratingul de credit.